KONSTRUKTIONSPRINCIP

En golvbrunn är utformad för att leda bort vattnet från duschen. Golvet måste ha rätt fall mot golvbrunnen. Om fallet inte räcker till – eller ännu värre, om det lutar åt fel håll – kan detta orsaka kostsamma skador på byggnaden.

Innan Unidrain kom ut på marknaden fanns bara den runda golvbrunnen mitt i duschutrymmet, vilket kräver ett korrekt fall från alla sidor. Detta har varit en utmaning då det runda avloppet komplicerar golvläggningen och efterföljande plattsättning. Svaret på denna utmaning är Unidrains grundkoncept, och med vår uppfinning av det smala, linjära golvbrunnen har vi hittat den perfekta lösningen. Unidrains golvbrunn placeras väggnära, vilket gör att du bara behöver fall från ett håll. Unidrains patenterade flänsar i vägg och golv ger en säker övergång mellan brunn, golv och vägg. Unidrain är en teknisk, enkel och smart lösning på de två vanligaste källorna till vattenskador i badrum: Fel lutning och läckage. Unidrains ursprungliga idé och efterföljande expansion av produktsortimentet har testats noggrant och uppfyller alla standardkrav.

Patenterade väggflänsar

unidrain 4parts ClassicLine Column 03

En golvbrunn – fyra delar

Hörnbrunn – samma princip 

ShowerLine – en stark och säker lösning för duschväggen

Godkännanden

Uppfyller den nya gemensamma europeiska normen: EN1253

BBA-godkänd

Testad och godkänd av Danmarks Byggforskningsinstitut för säker våtrumsplacering mot väggar

Godkänd för våtrum i klass H (Hård stressbelastning)

Uppfyller kraven för nya byggregler.

Unidrains unika konstruktion är patenterad i Europa (nr 1287213) och patent har sökts i ett antal länder över hela världen

Unidrain är ett registrerat varumärke.

indesign tegn 1000x1000 1

Konfigurator

Använd konfiguratorn för att beräkna vilka element du behöver för ditt projekt. När du är klar kan du helt enkelt skicka komponentlistan till dig själv eller skriva ut den.

Behöver du en skräddarsydd lösning?

Modul 1100 kan tillverkas på beställning i anpassade längder. Kontakta oss för alternativ för ditt projekt.

Telefon: +46 46 33 39 00
[email protected]