OM UNIDRAIN

FRÅN GOLVBRUNNSPRODUCENT TILL DESIGNIKON​

År 2003 utvecklade arkitekten Claus Dyre en linjär golvbrunn för att placeras mot väggen. Detta blev starten på Unidrain och sedan dess har olika produkter tillkommit, alla med samma fokus på både funktionalitet och design. Idag finns det över 1 000 000 Unidrain-installationer världen över och Unidrain är inte längre bara en tillverkare av golvbrunnar, utan en designikon i det moderna badrummet.

Unidrain
Reframe Collection by Unidrain

De åtta linjerna

Unidrains logotyp har åtta linjer som har spår tillbaka till den ursprungliga revolutionerande produkten: linjeavloppet. De åtta linjerna symboliserar det innovativa och originella Column-gallret och representerar avloppets huvudfunktion: Att avleda vattnet. De åtta linjerna bildar en logotyp tillsammans med vårt namn.

Unidrain har under åren vuxit som företag och tack vare introduktionen av tillbehörsserien: Reframe Collection har vi tagit oss bortom duschkabinen. Av den anledningen har vi gett Reframe Collection en egen logotyp, men med samma åtta linjer.

Linjerna är en integrerad del av designen av Unidrains produkter.

En idé blir verklighet

Unidrains unika golvbrunnssystem blev branschens föredragna lösning på bara några år. Idag finns det mer än 1 000 000 Unidrain-installationer världen över och Unidrain har gått från att vara en tillverkare av golvbrunnar till en designikon i moderna badrum.

Unidrains linjeavlopp, monterat mot väggen, utvecklades av den danske arkitekten Claus Dyre 2003. Varje gång han skulle designa ett badrum möttes han av utmaningen att behöva dela vackra och stora plattor i duschutrymmet för att göra en kuvertskärning mitt på golvet. En idé började gro i hans kreativa sinne och inte långt efter  designades och godkändes världens första golvbrunnssystem, monterat mot väggen.

Detta var grunden som Unidrain byggdes på. Unidrain har vuxit över tid, och det har även vårt produktsortiment. Fler längder, former och färger har tillkommit, vilket har gett våra kunder fler unika möjligheter. Vi har även lagt till flera produktkategorier, inklusive GlassLine, MatLine och en tillbehörsserie; Reframe Collection.

Unidrains produkter kan användas i alla typer av projekt: Både renovering och nybyggnation samt inom privat och offentlig sektor. Alla Unidrains produkter har tagits fram av danska arkitekter i nära samarbete med experter inom våtrumsteknik, både lokalt och internationellt.

Unidrains golvbrunnar har vunnit internationellt välkända designpriser, inklusive ‘iF product design award’ och ‘Danish Design Prize’ för HighLine-serien. 2015 fick Claus Dyre “Villum Foundation Building Component Prize” för sin uppfinning av den linjära golvbrunnen.

Utmärkelser och priser

2024 – Reframe Collection, pedalhink: IF Design award

2024 – Reframe Collection, pedalhink: German Design Award 

2019Reframe Collection, tvålhylla hörn: IF Design award

2019Reframe Collection, toalettborste: IF Design award

2019 – Reframe Collection, toalettborste: German Design Award

2019 – Reframe Collection, tvålhylla och duschskrapa: German Design Award

2018 – Reframe Collection, tvålhylla och duschskrapa: IF Design award

2017 – Reframe Collection, tvålhylla och duschskrapa: Good Design Award

2017 – Matline: German Design Award, special mention

2016 – Matline: Reddot Award, honourable mention samt IF Design Award

2015 –  Uppfinningen av linjeavloppet: Villumfonden x Veluxfonden

2010/2011 – HighLine: Danish Design Award samt Den Danske Designpris

2010 – HighLine Panel: IF Design Award

2009 – ClassicLine: Good Design Award

UNIDRAINS DNA

VI ARBETAR NÄRA OCH MED BYGGBRANSCHEN

På Unidrain har vi ett nära samarbete med byggpartners.

Vi strävar efter att höja kvaliteten på byggandet och säkra framtiden för byggbranschen.

DESIGN & TEKNIK

På Unidrain utvecklar vi innovativa produkter som inte bara har en snygg design, utan även innehåller en teknisk lösning. Vi arbetar med mantrat 49% design, 51% teknik för att uppnå den ultimata kombinationen och den bästa upplevelsen av vår produkt.

ETT SÄKERT RESULTAT

Med Unidrain får du ett säkert resultat av hög kvalitet. Badrummet är ett av de mest utsatta rummen i huset, och just därför är säkerheten för våra produkter väldigt viktig när vi utvecklar dem.

Vi vågar tänka smartare

Vår filosofi är: “Våga tänka smartare”. För oss innebär det att vi utmanar normerna och går utöver det vanliga. Vi tror att vi kan förändra status quo, att vi är innovativa och att vi tänker i smarta lösningar.

Av denna anledning har vi definierat tre värderingar, som är drivkraften i vårt dagliga arbete mot en ännu bättre produkt för slutanvändarna:

MOD – Vi är modiga, innovativa och vågar utmana status quo och sätta nya standarder.

PASSION – Vi brinner för att göra skillnad, att optimera det befintliga.

GRUNDLIGHET – Vi levererar genomtänkta, kompetenta lösningar.

På Unidrain utvecklar vi ständigt produkter som kan göra skillnad. Allt från det stilistiska uttrycket till ett helt nytt skydd mot eventuella våtrumsskador.

Om
Om

Del av
BLS Industries

Unidrain är en del av den svenska koncernen BLS Industries som har en årlig omsättning på ca 800 miljoner kronor. BLS Industries består förutom  Unidrain av Jafo, Purus och Trio Perfekta.

De arbetar alla inom VVS och konstruktion. Denna konstellation gör det möjligt att dela kunskap och erfarenhet, vilket bidrar till att göra produkterna ännu bättre och ännu smartare.

Unidrain har företag, distributörer och showrooms i flera länder. Det finns Unidrain-installationer i stora delar av världen. Huvudkontoret ligger i Danmark, varifrån vår design och produktutveckling är baserad.