Om Unidrain A/S

I 2003 utvecklade arkitekten Claus Dyre ett linjeavlopp för placering mot väggen, vilket blev starten för Unidrain. Sedan dess har det tillkommit många produkter, som alla har samma fokus på både funktion och design.

Unidrains unika golvaloppssystem har på bara några år blivit byggbranschens mest populära. Idag finns Unidrain-installationer över hela världen, och Unidrain har blivit ett begrepp för moderna golvbrunn placerade mot väggen. Med den löpande utvecklingen inom både byggteknik och design är det Unidrains ambition att inte bara vara byggbranschens mest populära golvavloppssystem, utan att också vara branschens prioriterade leverantör inom badrumsområdet.

Unidrains produkter kan användas i alla typer av byggnader: Vid renovering och nybyggnation samt i privata och offentliga byggnader. Alla Unidrain-produkter är utvecklade av danska arkitekter i nära samarbete med experter på våtrumsteknik och har alla relevanta godkännanden både lokalt och internationellt.

Unidrains golvavlopp har fått flera internationellt erkända designpriser, till exempel "iF product design award" och "Den Danske Designpris" för serien HighLine. 2015 fick Claus Dyre "Villum Fondens Bygningskomponentpris" för att ha uppfunnit linjegolvavloppet.

Claus Dyre - Unidrain
Unidrain tegning
Unidrain ClassicLine
Unidrain emballage

Priser och erkännande

German Design Award 2017, Special mention
MatLine
Danish Design Award 2010/11
HighLine

IF Design Award 2010
HighLine Panel
IF Design Award 2016
MatLine
Reddot Award 2016, Honourable mention
MatLine
Den Danske Designpris 2011/11 
HighLine