Arkitekten berättar: Därför väljer jag Unidrain

Vi har pratat med arkitekten Nikola Antonijevic från Cobe om designtrender, valet av Unidrain och vikten av bra rådgivning. Läs mer här och få arkitektens syn på det perfekta badrummet och hur du kan skapa det.

I två år har arkitekten MAA Nikola Antonijevic gjort ritningar och tagit fram bra idéer åt Cobe. Dessförinnan var han hos den norska designstudion Nordic Office of Architecture. Genom åren har han vid flera tillfällen stött på våra produkter – och tillsammans har vi hittat de bästa lösningarna för olika projekt.


Läs mer här och få arkitektens syn på de bästa badrummen. Från proffs till proffs:

Dagens trender går mot det naturliga och kraftfulla


Det finns olika trender beroende på om det handlar om badrum för stora bostadshus eller mindre hem för finsmakare. Gemensamt för dem alla är dock att de ska vara naturliga, färgstarka och innehålla både stora ytor och detaljer.


Det är tydligt att människor i allmänhet vågar mer. De vågar vara djärva med färgerna, ta ut svängarna och välja de största plattorna eller lämna en naturlig betongvägg som den är. Och det bör du som arkitekt tillmötesgå så långt som möjligt. Kraftfulla badrum med raka linjer, genomgående naturlighet och ärlighet i valet av material är vad jag ser i framtiden.

Keep it simple


Unidrains produkter passar mycket bra in i dessa trender. De är linjeavlopp som inte påverkar sina omgivningar för mycket. Produkterna har en elegant design som inte är överdriven, och därmed blir tillräckligt anonym för att smälta in i omgivningarna. 


Även om det låter paradoxalt är det just detta som är styrkan hos linjeavloppen: att du inte kan se att de finns där. Det skapar ett lugn för ögat. Därför tror jag att de flesta arkitekter i de flesta fall rekommenderar att du använder linjeavlopp. Detta kan bidra till att höja projektets kvalitet.

Bra sparringpartner


En av de viktigaste förutsättningarna för en bra process är att du får rätt råd och sparring under tiden. Om jag råkar ut för situationer med tekniska utmaningar går det alltid att få bra sparring från Unidrain. Det är viktigt för mig som arkitekt att kunna gå vidare med den bästa möjliga lösningen för övriga parter i byggprocessen.


Jag väljer Unidrain på grund av designen, men det råder ingen tvekan om att jag också väljer Unidrain eftersom jag vet att de står för kvalitetssäkrade produkter och mängder av goda råd.

Presskontakt

Johannes Walter, Marknadskommunikatör
[email protected]
+46 (0) 4633 3907

Dela med ditt nätverk