Bostaden ska utstråla exklusivitet och personlighet

Den moderna bostaden är full av personlighet, exklusiva lösningar och naturmaterial. Det anser inredningsarkitekten Karin Olesen.

Ett hem med förtillverkade helhetslösningar, avsaknad av färgnyanser och noll kreativitet. Ett opersonligt hem där vilket namn som helst skulle kunna stå på brevlådan. Det här scenariot är historia. Moderna inredningar är nämligen fulla av personlighet och skräddarsydda lösningar.


– En personlig inredning är drömmen för många svenskar. Bostaden ska framstå som en plats som vi själva har skräddarsytt inifrån och ut. Ända från den lilla skålen vi förälskade oss i på semestern i Spanien till helheten i köket och badrummet. Allt ska utstråla personlighet, säger Karin Olesen, som är delägare i inrednings-och konsultföretaget Kubik Indretning.


Svenskarna har efter hand blivit mycket mer stilmedvetna. Med mantrat ”mitt hem avspeglar min personlighet” söker vi hela tiden inspiration på nätet och finjusterar vår stil.


– Tillgången till internet har gjort det enkelt att hitta inspiration, få breda kunskaper om design och utifrån detta skapa sin egen stil. Med ett hjälpmedel som Pinterest kan du skapa din egen personliga anslagstavla med unika detaljer från ditt hem. Samtidigt kan du söka efter inspiration från andra användare, spara idéerna och anpassa dem till din inredning. Detta bidrar i hög grad till att skapa en personlig stil med inspiration från andra designälskare världen över, säger Karin Olesen.


Vi vill bo exklusivt med naturmaterial


Exklusiva hem står överst på svenskarnas önskelistor. Vi inreder våra hem med eleganta och genomarbetade lösningar där snygghetsfaktorn är på topp.


– Hög kvalitet är avgörande. Det är kvaliteten som visar din stil och den ska framgå i alla detaljer. Kvaliteten är den röda tråd som binder samman inredningen. Vi vill behålla våra produkter i många år och därför måste de hålla hög kvalitet, berättar Karin Olesen, som sedan 1995 har varit rådgivare i frågor som rör heminredning. 


Naturmaterial har också fått fotfäste i vår inredning. Vi kan inte få nog av trä, marmor och skiffer.


– Naturen har verkligen letat sig in i hjärtat av våra inredningar. Vi älskar plankgolv med stora kvisthål, klädhängare av vackra grenar, skiffertallrikar för servering, o.s.v. De naturliga materialen bidrar till att göra vår inredning personlig på ett elegant och enkelt sätt. Det får gärna se slumpmässigt ut, men det får absolut inte vara slumpmässigt, säger inredningsarkitekten.


Wellness-stämning i badrummet


Köket och badrummet är de två rum vi prioriterar först och lägger mest pengar på. Det är rum som får mycket utrymme när vi bygger nytt.


– I köket måste vi kunna vara gourmetkockar på helgerna och laga lätt och hälsosam mat på vardagarna. Köket måste vara funktionellt, ha plats för bra maskiner och gärna erbjuda en sittplats eller två. Därför måste rummet vara stort. Samtidigt har vi de mycket populära och stora badrummen som ger utmärkta möjligheter till wellness-stämning. Wellness är inte bara något som hör till lyxhotell och spaanläggningar. Det är något som ska bli del av svenskarnas badrum. Rummet ska kunna användas för att slappna av i en hektisk vardag, berättar Karin Olesen och avrundar:


– Enhetlighet i material och ytor bidrar till att göra badrummen attraktiva. Vi ägnar oss mycket åt de små detaljerna, och badrumstillbehören är minst lika viktiga som de större elementen i rummet. Även här ska det vara exklusivt och leva upp till din personliga stil.

Hitta mer inspiration till ditt exklusiva och personliga badrum 

Presskontakt

Johannes Walter, Marknadskommunikatör
[email protected]
+46 (0) 4633 3907

Dela med ditt nätverk