Designa ditt helt unika avlopp

Avlopp som går i sicksack, är extra långa eller måste passa för flera duschar. Ibland är standardmått inte rätt lösning. Därför har vi utvecklat ett ritprogram där du kan bryta mot standarderna och utforma det perfekta avloppet.

Standardmått på dörrar, skåp, takpaneler och duschhörnor. Livet är fullt av standarder, men lyckligtvis finns det också många projekt som bryter mot dessa standarder och kräver att du tänker kreativt och i helt nya banor. Därför har vi utvecklat ett onlinekonfigureringsverktyg du kan använda för att utforma ett perfekt avlopp som kan vara upp till flera meter långt. 

– Våra specialavlopp passar med 10 mm noggrannhet. Avloppet byggs av delar i olika längder, och därefter anpassar vi slutresultatet med ett antal distansstycken. Dessa distansstycken gör det möjligt att ta hänsyn till exempelvis besvärliga bjälkar i golvkonstruktionen, så att du får ett avlopp som passar rummet. Du kan få avloppet precis så långt som du vill ha det, säger Jacob Honoré, produktchef hos Unidrain.

Vi kallar konfigureringsverktyget Beräkna specialavlopp och du hittar det längst ned på sidan. I verktyget är det bara att välja formen på ditt avlopp och ange storleken på duschhörnan. Du kan också välja mellan vår HighLine- eller ClassicLine-designlösning.

En obruten helhet

Lösningen finns tillgänglig för både linjeavlopp placerade mot väggen och för friliggande avlopp som kan placeras längre ut i rummet. Når systemet har fått din information och dina önskemål för utformningen, tas rätt längd fram och de enskilda delarna svetsas samman till en obruten helhet. 

– Om du bara satte linjeavloppen bredvid varandra skulle du få ett avstånd på 100 mm mellan de enskilda ramarna. Du får inte alls samma upplevelse av en oavbruten helhet som du får med specialavloppen. Dessutom gör vårt system det enkelt att dölja skeva mått så att slutresultatet blir harmoniskt och strömlinjeformat, förklarar Jacob Honoré.

Konfigureringsverktyget används ofta av leverantörer, byggherrar och arkitekter. En av de smartaste funktionerna med verktyget är att du kan sitta vid datorn och hitta den perfekta kombinationen för ditt projekt. När du har hittat rätt lösning är det bara att beställa den från vår kundtjänst.

Om du vill läsa mer om våra specialavlopp kan du hitta mer information på vår sida för specialavlopp.

Presskontakt

Johannes Walter, Marknadskommunikatör
[email protected]
+46 (0) 4633 3907

Dela med ditt nätverk