Detaljerna är avgörande i Rødovres nya stadsdel

Enkel estetik och läckra material präglar Stempelhusene i den så kallade Irmabyn i Rødovre, där allt från tegelstenar till badrummens linjeavlopp har valts ut noga. De stilsäkra bostäderna är nu inflyttningsklara.

I västra Rødovre – i Irmas gamla huvudkvarter – tonar fyra gula punkthus fram. De tegelklädda fastigheterna kallas ”Stempelhusene” och rymmer 88 lägenheter som redan från första spadtaget har präglats av estetik och kvalitet.


Stempelhusene är Irmabyens första andelsbostäder, och de ska bidra till att garantera att äldre medborgare och barnfamiljer kan flytta in i den exklusiva stadsdelen till en lägre kostnad än om det hade varit ägarlägenheter.


Tegel och avlopp har valts ut noga


Även om bostäderna är billigare att köpa än de omkringliggande ägarlägenheterna har man inte kompromissat med varken materialvalet eller arkitekturen. Tegelstenarna har lagts efter en strikt plan, och i badrummen pryds golven av våra linjeavlopp.


Det berättar Line Ryming Funch som är ansvarig arkitekt på arkitektbyrån Arkitema Architects som står bakom Stempelhusene.


”Vi har redan från början haft fokus på estetiken och de små detaljerna som ofta gör den stora skillnaden”, säger hon.


Det är bland annat därför tegelstenarna valts i olika gula nyanser, och på två av husen har tegelstenarna lagts med baksidan utåt så att muren får en grövre framtoning. Därmed kommer de fyra husen, som vid en första anblick ser likadana ut, ändå att skilja sig från varandra.


”Långt innan vi visste att Stempelhusene skulle vara andelsbostäder visste vi att vi skulle vara noga med detaljerna. Därför har balkongerna exempelvis fått rökfärgade glasskydd som matchar byggnadernas gyllenfärgade tegel, och husen står i vinkel i förhållande till varandra så att det uppstår ett intressant uterum mellan dem. Dagsljuset tillgodoses i alla bostäder som får in ljus från alla fyra väderstrecken”, berättar Line Ryming Funch och tillägger:


”Vi visste också att badrummen skulle ha Unidrains linjeavlopp. De har ett enkelt och exklusivt uttryck och skapar en helhet mellan duschnischen och plattorna”, säger hon.


Förtillverkade och eleganta badrum


Hos badrumstillverkaren Badelement, som har förtillverkat Stempelhusenes badrum, blev de glada när de fick höra att de skulle installera våra linjeavlopp.


Enligt Badelements verkställande direktör, Hans Henrik Nielsen, är linjeavloppen nämligen både stilsäkra och lätta att montera.


”Vi hoppas alltid att vi får lov att installera linjeavlopp. De ser exklusiva ut och är lätta att montera”, säger han.

Presskontakt

Johannes Walter, Marknadskommunikatör
[email protected]
+46 (0) 4633 3907

Dela med ditt nätverk