En säker golvbrunn

Unidrains patenterade väggflänsar håller vattnet på säkert avstånd från alla konstruktioner och minimerar risken för inbyggnadsfel. Läs mer om den geniala uppfinningen som revolutionerade avloppsbranschen och gjorde duschhörnan säker.

– För lite mer än 10 år sedan fick arkitekten Claus Dyre en genial idé: Varför inte placera golvavloppet längs väggen i stället för i mitten av golvet? Han presenterade sina tankar för Statens Byggtekniska Institut i Danmark, och tillsammans gjorde de idén till verklighet.

Tidigare hade det varit nödvändigt att placera avloppet i mitten av golvet så att det låg på säkert avstånd från väggarna. Därmed uppstod inte röta eller svamp i de bakomliggande konstruktionerna. Men så uppfann Claus Dyre Unidrains patenterade väggflänsar, som går ända ut mot väggen. 

Lasse Lyck, byggtekniskt ansvarig hos Unidrain A/S, förklarar: – De lodräta flänsarna är tillverkade i rostfritt stål, och avloppet och flänsarna utgör en samlad enhet. Flänsarna är ca. 5 cm höga och säkerställer att vattnet från avloppet aldrig kommer i närheten av de bakomliggande konstruktionerna, som inte tål vatten. Flänsarna har gjort det möjligt att flytta golvavloppet ända ut till duschhörnans vägg. I praktiken placeras avloppet längs den färdiga väggen, varefter våtrumsmembranet läggs på och muraren avslutar med att lägga plattorna. Det är flänsarna som gör Unidrain till världens säkraste golvavlopp!

Enkelt, säkert och snabbt

Uppfinningen av Unidrain har inte bara varit till nytta för VVS-arbetarna. Murarnas arbete har också blivit enklare: I stället för att gjuta ett golv med avloppet i mitten av duschområdet, vilket kräver fall från alla fyra sidorna, kan muraren nu nöja sig med att gjuta golvet med fall ned mot den ena sidan av väggen. På så vis har det blivit mycket enklare att bygga duschhörnan, och dessutom reduceras risken för reklamationer och fuktskador till ett minimum med Unidrains linjegolvavlopp med tillhörande väggflänsar. 

Badrummet är bostadens mest utsatta rum. Det är här risken för skador är som störst – och dessutom kan skadorna vara dyra och svåra att åtgärda. Men det här är något som de patenterade flänsarna i hög grad har ändrat på. Genom åren har vi hela tiden förfinat lösningen så att monteringen ska bli så enkel som möjligt. Detta sparar tid åt hantverkarna, avslutar Lasse Lyck.

Om du är auktoriserad VVS-montör och funderar på hur du ska montera Unidrains lösningar kan du lämpligen titta på våra monteringsvideor. Där kan du se hur monteringen görs på ett snabbt, enkelt och korrekt sätt. Om du har några frågor kan du naturligtvis också gärna ringa till oss. Då kan vi hjälpa dig på vägen mot ett säkert badrum.

Presskontakt

Johannes Walter, Marknadskommunikatör
[email protected]
+46 (0) 4633 3907

Dela med ditt nätverk