Exklusiva badrum för nybyggda hamnbostäder i Aarhus

Ut mot hamnkajen i Aarhus tronar det visionära Z-huset med sin sicksackprofil, där inbyggda takterrasser ligger sida vid sida. Byggnaden är en symbol för lyx och erbjuder bland annat exklusiva badrumslösningar från Unidrain.

Aarhus Ø är en levande och modern stadsdel som utvecklas i rasande takt. Tidigare var området en containerhamn, men under de senaste åren har byggprojekten strömmat till. Arkitekterna har fått fria tyglar och förvandlat Aarhus Ø till en attraktiv oas i den pulserande jylländska huvudstaden. Stadsdelen framstår som en charmig och lockande plats vid kanalen. De exklusiva lägenheterna med havsutsikt är bostäder utöver det vanliga, medan närområdet erbjuder aktiviteter för alla.  Strandbaren är med sin lounge en populär attraktion på sommaren, medan Danmarks största stadsträdgård lockar alla stadens invånare med gröna fingrar. I Aarhus Havbane kan duktiga simmare utmana sig själva, medan alla kan ta en tur upp i det 15 meter höga utkikstornet som samtidigt utgör en arkitektoniskt elegant skulptur.

Arkitektur och läge i toppklass

Ut mot hamnkajen skjuter Z-huset i höjden med sin distinkta och visionära profil. Marinan är den närmaste grannen till de totalt 142 lägenheterna, vars boyta sträcker sig från 67 till 204 kvadratmeter. Från Z-huset är utsikten fri över de eleganta omgivningarna så långt ögat kan se, och i själva den z-formade byggnaden med tre längor har naturen funnit sin plats. De funktionella arkitektoniska lösningarna gör att invånarna kan utnyttja de två stora innergårdarna. Inspirationen till trädgårdarna har hämtats från gammaldags kvarter med gårdsträdgårdar inramade av flervåningshus. Z-huset bjuder dessutom på karaktäristiska terrasser i förskjutna nivåer som låter ljuset flöda in och ned över de stora altanerna och takträdgårdarna. 

Unidrain i badrummen

För duschhörnorna i samtliga lägenheter har valet fallit på Unidrains linjära golvavlopp HighLine med stålramar och stålpaneler. HighLine har valts eftersom serien tillför badrummet rätt känsla av elegans och exklusivitet. Den stilrena designen är helt i linje med badrummens moderna utseende, medan de blanka stålytorna ger en lätt och naturlig finish. Förutom att vara ett vackert designelement spelar HighLine också en viktig roll för säkerheten i badrummen. Avloppen är försedda med patenterade flänsar, vilket gör dem 100 procent vattentäta och förhindrar att eventuella vattenläckor sprider sig mellan våningarna.

Presskontakt

Johannes Walter, Marknadskommunikatör
[email protected]
+46 (0) 4633 3907

Dela med ditt nätverk