Få en bit av Venedig i Köpenhamns nya kanalkvarter

Venedig kommer till Köpenhamn i februari 2017, när det första bostadskvarteret på Engholmene står färdigt. De 192 attraktiva lägenheterna får inte bara fantastisk utsikt över Köpenhamns hamn, utan också funktionella badrum med Unidrains berömda linjeavlopp.

Köpenhamns hamn har de senaste 15 åren genomgått en utveckling från industrihamn till ett av de mest exklusiva bostadsområdena i staden, med områden som Islands Brygge, Havneholmen, Teglholmen och Sluseholmen. Engholmene är det sista området längs hamnen och fulländar stadsutvecklingen.

Närheten till vattnet är den bärande tanken bakom utvecklingen av hamnen. Här har man skapat ett litet Venedig i Köpenhamns hamn med lägenheter som ger utsikt över hamnen och de nyanlagda kanalerna. Kærholmen är den första av de tre holmarna i Engholmene, som just nu är i slutskedet av byggnadsarbetet. Bostadsprojektet består av 192 attraktiva och moderna lägenheter som har inretts med fokus på funktionalitet och estetik.

Gröning Arkitekter har i samarbete med Arkitema ritat Engholmene, som utvecklats och uppförts av det danskägda företaget NPV A/S. Till Kærholmens 293 moderna badrum valdes Unidrains strömlinjeformade och säkra design ClassicLine:


– Ännu en gång väljs vår originaldesign ut för ett nytt bostadsprojekt. Det visar att stil aldrig blir omodernt. ClassicLine är vårt ursprungliga linjeavlopp, som lade grunden till företaget Unidrain A/S och revolutionerade badrummen genom att placera avloppet mot väggen i en 100 % säker lösning, berättar Unidrains säljkonsult Anders W. Christensen.


De linjära avloppen från Unidrain monteras av VVS-företaget Thorvald Amstrup, som sköter större entreprenader i samband med renovering och bostadsbyggande.

– Vi har alltid använt linjeavloppen från Unidrain med stor framgång. Därför monterar vi naturligtvis också ClassicLine i alla lägenheter på Kærholmen, berättar Svend Erik Amstrup, ägare till Thorvald Amstrup.

Presskontakt

Marknadskommunikatör
Johannes Walter
[email protected]
+46 (0) 4633 3907

Dela med ditt nätverk