Från gammalt fiskeläge till lyxig turistattraktion i natursköna Lofoten

I Villa Ørsvågvær varvas historisk charm med modern design. Inredningsarkitekten Annette Nordstrøm har förvandlat denna aktningsvärda villa från 1800-talet till ett exklusivt boende för uthyrning, perfekt inramat av Nordnorges dramatiska natur.
Villa Ørsvågvær utleiebolig i Lofoten

Villa Ørsvågvær ligger i hjärtat av Kabelvåg, omgiven av Lofotens storslagna natur. Villan var tidigare bostad åt det gamla fiskelägets ägare, men har nu förvandlats till en elegant villa för uthyrning. Den ståtliga villan från 1800-talet, som numera ingår i Skårungen Basecamp Lofoten, är högt belägen med majestätisk utsikt över den nordnorska kusten. Ørsvågvær var en gång i tiden ett livligt fiskeläge, och från den aktningsvärda villan hade ägaren full överblick över omgivningen. Vid renoveringen såg inredningsarkitekten Annette Nordstrøm till att integrera modern komfort utan att ge avkall på platsens historiska charm. Hela området fungerar nu som en turistattraktion med olika boendealternativ, inklusive den vackra villan som har restaurerats varsamt för att ge gästerna en unik inblick i Lofotens historia och kultur.

Villa Oersvaagvaer 93
Villa Oersvaagvaer 151
Villa Oersvaagvaer 179

Annette Nordstrøm har väckt Villa Ørsvågvær till liv genom att kombinera klassisk elegans med moderna bekvämligheter. Med 20 års erfarenhet från olika inrednings- och fotouppdrag över hela Skandinavien har hon en unik förmåga att skapa rum som inte bara är visuellt imponerande, utan även inbjudande och funktionella. Hennes arbete i Villa Ørsvågvær visar prov på en djup förståelse för hur man respekterar och bevarar en byggnads historiska arv, samtidigt som man tillför modern elegans och komfort.

Innovativ elegans i alla rum

Villa Ørsvågvær har sju unika sovrum, ett stort kök med matplats, vardagsrum med öppen spis, två vackert inredda badrum och en toalett. Badrummen, som är utrustade med Unidrains sofistikerade lösningar, känns både lyxiga och funktionella.

Badrum 1, målat i Jotun LADY Aqua ”Ljus Granit”, utstrålar tidlös elegans med en blandning av puderrosa, vitt, svart och mässingsdetaljer från Unidrain. Här finns bland annat HighLine Colour linjeavlopp i mässing och tillbehör från Reframe-kollektionen, till exempel en tvålhylla med magnetfäste för tillhörande duschskrapa, handduksstänger, krokar, toalettrullehållare och toalettborste, som alla bidrar till den lyxiga känslan i rummet.

Badrum 2 har ett lite djärvare uttryck med gröna väggar och svarta detaljer, vilket skapar en modern och sofistikerad känsla. Ett svart linjeavlopp i HighLine Colour-serien och matchande tillbehör från Reframe-kollektionen förstärker rummets eleganta karaktär.

Välkomnande hall med toalett under trappan
I anslutning till villans varma och välkomnande hall finns en liten toalett under trappan. Detta lilla, men viktiga, utrymme följer villans övergripande designkoncept, med mässingsdetaljer från Unidrain som fångar upp och förstärker de gyllene tonerna från hallens väggar. Därmed skapas en genomgående känsla av lyx i hela villan.

– Anledningen till att jag valde Unidrain är deras oslagbara kombination av funktionalitet, våtrumssäkerhet och innovation, samt produkternas design och visuella uttryck, säger Annette Nordstrøm, som är en erkänd inredningsarkitekt och fotograf.
– Reframe-kollektionen har ett brett utbud av badrumstillbehör i samma läckra nyanser som linjeavloppen. Det gör det enkelt att skapa en enhetlig stil i badrummet genom att välja matchande metalldetaljer, som i sin tur harmonierar perfekt med produkter som duschar och blandare från de flesta leverantörer. Villan i Lofoten är inte det första projektet där jag har valt Unidrain, och det kommer definitivt inte att bli det sista.

Villa Ørsvågvær är inte bara ett uthyrningsobjekt – det är ett mästerligt exempel på skandinavisk design och hantverkstradition, som erbjuder besökarna en oförglömlig upplevelse i Lofoten. Projektet är ett bevis på vad man kan uppnå genom att kombinera tradition och innovation – en sann inspiration för alla som uppskattar inredning där design och historia går hand i hand.

Presskontakt

Johannes Walter, Marknadskommunikatör
[email protected]
+46 (0) 4633 3907

Dela med ditt nätverk