GlassLine erövrar Island

Vackert, vackrare, Island. Landet som ständigt väcker beundran och gör intryck med sin spektakulära natur. Här har man också fått upp ögonen för Unidrains stilrena lösningar – bland annat i form av GlassLine, som har valts ut till de nybyggda lyxlägenheterna i stadsdelen Akureyri. 

I den nordöstra delen av Island ligger en charmig hamnstad: Akureyri. Omgiven av höga, snöklädda berg slingrar sig Akureyri längs den breda fjorden, som med sitt kristallklara vatten skär in i landet i en mycket speciell U-form.


Akureyri kallas även norra Islands huvudstad och är den fjärde största staden i landet. Det är en pulserande universitetsstad som lockar både unga människor, barnfamiljer och pensionärer. I stadsmiljön blandas moderna fastigheter och gamla välbevarade hus. Där finns något för alla smaker.


Lägenheter för finsmakare


I stadens centrum håller ett hyreshus med 48 lyxlägenheter på att byggas. De första lägenheterna är redan bebodda, medan hela projektet ska vara färdigt i januari 2020.


Som närmsta granne hittar du den vilda naturen, med både fjordar och bergstoppar så långt ögat kan nå. Det är rått och kargt, men också elegant och minimalistiskt. Det är själva kärnan av Island – på ett lyxigt sätt.


– Det råder ingen tvekan om att lägenheterna är bland de mest exklusiva i hela staden. Det är här du ska bo om du har råd och är villig att betala för lyx och exklusivitet, säger Arnar Árnarson, försäljnings- och marknadschef på Tengi, som distribuerar Unidrains lösningar på Island.Höga krav på badrummen


För duschhörnorna i de 48 badrummen har byggherren Miðstöð EHF valt Unidrain. Valet kompletterar den minimalistiska och exklusiva stilen som återfinns överallt i lyxlägenheterna.


– Byggherren ville ha en lösning som både kunde leva upp till lägenheternas höga standarder och önskemålet om 100-procentig säkerhet. När de fick se Unidrains lösningar i våra närbelägna showrooms rådde det ingen tvekan alls: GlassLine skulle installeras i de 36 stora badrummen och ClassicLine i de resterande 12 lite mindre badrummen. Lösningarna levde upp till de höga kraven på både uttryck och funktion, berättar Arnar Árnarson.


– Jag har senare fått höra från de personer som flyttat in att de är mycket nöjda med sina nya duschhörnor. Lösningarna fulländar det lyxiga utseende som kännetecknar de nya lägenheterna. Dessutom är säkerheten på topp, vilket är minst lika viktigt.


Unidrain på isländska


Island är en av de största marknaderna för Unidrain. Med projekt som Reykjavik Lights Hotel, Hotel Blue Lagoon, Hotel Hamar och Hotel Borg har våra designlösningar vunnit mark på Island.


– Unidrain är väl genomtänkt dansk design av högsta kvalitet som är mycket populär här på Island. Hos Tengi märker vi av stor efterfrågan på lösningarna, som är både estetiskt eleganta, funktionella och säkra. Unidrain är pionjärer inom området och vi är mycket stolta över att kalla oss Unidrain-leverantörer på Island, avslutar Arnar Árnarson.    

Läs mer om GlassLine här

Presskontakt

Johannes Walter, Marknadskommunikatör
[email protected]
+46 (0) 4633 3907

Dela med ditt nätverk