Gör vardagen enklare med Unidrain

Unidrain hjälper dig att bygga ett felfritt badrum, så att du får nöjda kunder.

Badrummet är hemmets dyraste och mest problematiska rum. Om det kommer fukt i de underliggande konstruktionerna, eller om fallet byggs på fel sätt, riskerar du skador för tusentals kronor. Om du använder Unidrains linjeavlopp eller duschhörnan GlassLine med inbyggt avlopp, behöver du inte bekymra dig. Vi har nämligen sett till att hålla vattnet borta och skapa det perfekta fallet, så att du kan skapa det bästa hantverket. Vi börjar med linjeavloppet, som är grunden för Unidrains unika varumärke. Linjeavloppet är byggt med särskilda patenterade flänsar som gör Unidrain till ett av världens säkraste golvavlopp: 

– Unidrain är världens första linjeavlopp som är ytterst säkert tack vare en uppsättning lodräta och patenterade flänsar i rostfritt stål. Flänsarna ser till att hålla vattnet borta från de bakomliggande strukturerna. Flänsarna går upp mot väggen och är tillverkade i rostfritt stål så att avlopp och flänsar hänger samman i en obruten helhet. Flänsarna ser till att vattnet från avloppet aldrig kommer i närheten av de känsliga bakomliggande konstruktionerna, som inte tål vatten. Du sätter avloppet utanpå den färdiga väggen och stryker sedan på våtrumsmembranet. Slutligen sätter muraren upp plattorna så är duschhörnan färdig, säger Lasse Lyck, byggtekniskt ansvarig hos Unidrain.

Enkelt, säkert och snabbt

Unidrain hjälper inte bara VVS-arbetarna att skapa ett felfritt badrum. Murarnas arbete blir också mycket enklare. Linjeavloppet innebär nämligen att muraren bara behöver gjuta golvet med fall åt ena sidan. I vår GlassLine-lösning för duschhörnor finns en inbyggd ram med 2 procents fall. På så sätt undviker du fel under mätfasen eller vid gjutningen av golvet.

– I GlassLine är golvavloppet och duschväggen sammanbyggda i en ram. Ramen har ett inbyggt fall på 2 procent ned mot avloppet, vilket gör det enkelt att hålla ordning på fallet. Du monterar ramen med skruvar i väggen och gjuter golvet inuti ramen. Därmed får du ett fall som lever upp till rådande krav. När golvet är torrt tätas lösningen ytterligare med våtrumsmembran innan plattorna läggs, berättar Lasse Lyck och fortsätter:

– I ett traditionellt badrumsprojekt monterar glasmästaren glasväggen sist, så att alla skarvar är synliga. Om du använder GlassLine behöver du inte ha en glasmästare med i projektet. Det blir lättare att samordna när det endast är VVS-arbetare och murare som krävs för projektet. Dessutom blir resultatet mycket snyggare. Duschväggens design gör att skruvar och beslag blir dolda under plattorna, vilket ger lösningen ett mer stilrent utseende, avslutar Lasse Lyck.

OBS! Rörkopplingar måste alltid utföras av en auktoriserad VVS-installatör.

Presskontakt

Johannes Walter, Marknadskommunikatör
[email protected]
+46 (0) 4633 3907

Dela med ditt nätverk