Historisk arkitektur möter modern minimalism på slottet Rumpenheim i Tyskland

På slottet Rumpenheim i Tyskland kan du känna hur historiens vingslag förenas med modern minimalism. Här har inredningsarkitekten Nicole Franken och hennes man, arkitekten Bernhard Franken, köpt en lägenhet och inrett som sitt privata hem.

Slottet Rumpenheim ligger i den tyska staden Offenbach am Main i Hessen. Det nuvarande slottet byggdes på 1700-talet, men har anor ända tillbaka till 1600-talet. Det är byggt i barockstil som sommarresidens för prinsen av Hessen-Homburg.

Under årens lopp har slottet haft flera olika funktioner, bland annat som bostad för adelsfamiljen Hessen-Homburg. Idag används det för olika kulturevenemang – och paret Franken har precis låtit renovera en lägenhet i slottet som numera fungerar som deras privatbostad. Tillsammans driver Nicole och Bernhard den erkända arkitektbyrån FRANKEN Generalplaner i Frankfurt, Tyskland.

Under den fyra månader långa renoveringen slog paret ihop två badrum till ett så kallat mirrored space. Här valde de att använda vårt ikoniska linjeavlopp i två duschutrymmen samt exklusiva produkter från Reframe-kollektionen för att fullända visionen om sitt nya, historiska hem.

Barock möter 1970-tal

Slottet Rumpenheim förstördes delvis under andra världskriget, men återuppbyggdes 2002. Här finns många historiska och arkitektoniska detaljer bevarade, som Nicole och Bernhard har inspirerats av i renoveringen av sitt nya hem. Nicole berättar om deras vision och integreringen av Unidrain-lösningarna:

– Vi ville kombinera de olika tidstypiska stilarna och samtidigt visa respekt för slottets historia. I badrummet har vi valt en mörkgrön 70-talsinspirerad marmor till väggarna som passar fint till slottets ursprungliga barockstil. Som kontrast till detta har vi valt Unidrains diskret eleganta linjeavlopp och Reframe-tillbehör i minimalistisk design. 

Subtila detaljer och diskret design

Nya och gamla inredningsdetaljer är noggrant utvalda och skapar tillsammans perfekt arkitektonisk harmoni. Det var med helhetsbilden i åtanke som paret valde Unidrain till badrummet:

– Vi älskar Unidrains lösningar. Både linjeavloppet och Reframe-kollektionen har en tidlös, stilren och diskret design, och det är just det som gör dem så sofistikerade. Speciellt avloppet är elegant med sin osynliga tekniska lösning. Denna diskreta elegans är less is more när det är som bäst, säger Nicole, och avslutar:

– De minimalistiska detaljerna går som en röd tråd genom hela lägenheten och bidrar till att skapa rätt synergi mellan det klassiska och det moderna. Vi är väldigt nöjda med Unidrain-lösningarna, som passar perfekt för att förmedla vår arkitektoniska vision.

Presskontakt

Johannes Walter, Marknadskommunikatör
[email protected]
+46 (0) 4633 3907

Dela med ditt nätverk