Kurbad i Västjylland ombyggt med estetiken i fokus

Hotel Fjordgaarden i Ringkøbing har genom en ombyggnad skapat ett nytt och exklusivt kurbad som ska locka gäster från när och fjärran. Estetiken har haft högsta prioritet, och det syns på de valda lösningarna som utstrålar lyx. Det gäller bland annat de eleganta linjeavloppen som har klätts med skurna plattor och därmed närmast smälter in i golvet.

Västjylland har blivit en rekreativ turistmagnet rikare, för ut mot Ringkøbing Fjord ligger Hotel Fjordgaarden från 1967 som efter en ombyggnad har fått ett nytt lyxigt kurbad. 


På Fjordgaarden har man nu fullt upp och kan blicka tillbaka på sommaren då man hade fler besökare än någonsin tidigare. Även om covid-19 och reserestriktionerna kanske har präglat besökssiffrorna en aning, beror framgången i hög grad på kurbadet som öppnade i juni och invigdes officiellt i augusti:


– Vi har genom ombyggnaden varit mycket intresserade av att locka ett nytt segment kunder till hotellet, och kurbadet bildar ramarna kring detta. Fjordgaarden ska vara värt att resa till, och det bidrar vårt nya, eleganta kurbad i hög grad till, berättar Brian Madsen, chef för Fjordgaarden.


Konsekvent genomförd stil med exklusiva detaljer


Enligt Brian Madsen har man genomgående varit noga med detaljerna i kurbadet. Stilen är konsekvent genomförd med stora, rustika plattor, träpaneler samt sand och margräs:


– Ombyggnaden har genomförts med fokus på estetiken, och det har haft högsta prioritet på alla nivåer. Vi vill ge besökarna en upplevelse präglad av lyx och elegans och det avspeglas naturligtvis i både designen och materialvalet. Och vi är glada över att vi redan har fått mycket positiv återkoppling från gästerna.


Våra linjeavlopp har monterats på olika ställen i lokalerna. Valet föll på vårt HighLine Custom-avlopp som framhäver omgivningens fashionabla uttryck.


”Osynligt” linjeavlopp ger en vacker finish


Lösningen ger ett diskret avlopp, där det välbekanta gallret har ersatts av en skuren platta som matchar det omkringliggande golvet:


– Vi är mycket glada över att man har valt vårt avlopp till att skapa rätt upplevelse på kurbadet. Vårt Highline Custom-avlopp med plattan som täcker avloppet ger en elegant finish och ett vackert uttryck. Det går nästan inte att se att det är ett avlopp, eftersom det så diskret smälter in i golvet, berättar vår Area Sales Manager Anders W. Christensen.


Det diskreta avloppet finns såväl vid poolerna som i bastun och vid badanläggningarna. Även loungeområdet har utrustats med det stilrena linjeavloppet som har placerats ut med stor omsorg:


– Med hjälp av ritningar över alla rum har vi lämnat våra rekommendationer när det gäller avloppens längd samt antal. Dessutom har vi gett råd kring deras optimala placering. Fokus har legat på att skapa ett resultat som förenar såväl funktionalitet som uttryck. Vi har tagit hänsyn till avrinningen, så att avloppen har fått rätt kapacitet. Dessutom har vi varit noga med att utarbeta lutningen utan att dela plattorna. De massiva plattorna har därmed monterats i sin helhet och det ser väldigt vackert ut, avslutar Anders W. Christensen.

Presskontakt

Johannes Walter, Marknadskommunikatör
[email protected]
+46 (0) 4633 3907

Dela med ditt nätverk