Lyxig spakänsla i Frederiksberg

- Vi prioriterade eksklusiva material och element, eftersom vi ville ha en egen, privat spaoas. Vi ville att det skulle kännas som att vara på ett hotell … varje dag!

I en sekelskifteslägenhet i Frederiksberg har Samira Kudsk och hennes familj renoverat sitt gamla, slitna badrum och skapat en modern, funktionell wellnessoas för två vuxna och två tonåringar. Det 12 kvadratmeter stora badrummet behövde verkligen en ansiktslyftning, och då snackar vi inte en ”quick fix”, utan en omfattande makeover där allt blåstes ut – golv, väggar, toalett och dusch. Sedan byggde man upp allt på nytt och installerade toppmodern teknik. Och resultatet talar för sig självt. Med en fräsch, blå färg på väggarna har badrummet förvandlats till ett litet nordiskt spa anno 2022.

– Lägenheten är ju i äldre stil, så vi funderade på om vi skulle ha en mer klassisk och gammaldags design. Men vi bestämde oss för en modern lösning och är helnöjda med resultatet. Vi prioriterade exklusiva material och detaljer, eftersom vi ville skapa en egen, privat oas med spakänsla. Det ska kännas som att vara på hotell … varje dag! Vi valde basfärger i mörka nyanser, för att skapa en lyxig känsla. På golvet har vi lagt gråmelerade klinkers från Mosa, som är enkla att rengöra. Med två tonåringar i huset är det dessutom en fördel att smutsen inte syns så tydligt, säger Samira Kudsk.

Badrummet har fått en ny duschtoalett, en tvättkommod med inbyggd belysning i de stora lådorna, där alla i familjen har gott om plats för sina personliga produkter, samt en spegel med antiimfunktion – allt från Duravit. Rummets absoluta höjdpunkt är den eleganta duschväggen med svart kant, GlassLine från Unidrain. Duschen har ett diskret Iinjeavlopp i svart, även detta från Unidrain, som matchar både kanten på duschväggen och duschskrapan med magnetisk upphängning – samt själva duschhuvudet och blandaren (den sistnämnda från Duravit). Duschens eleganta finish bidrar i stor utsträckning till badrummets helhetsintryck.

– Vi ville bevara det naturliga ljuset från fönstret, och duschväggen i glas gör att ljuset flödar genom rummet och bidrar till den öppna, transparenta atmosfären. Vi var lite rädda för att glasväggen skulle vara svår att hålla ren med fyra personer som duschar varje dag. Men det är inga problem, man bara drar skrapan över glaset efter att man har duschat.

Tillbehör från Unidrains Reframe-serie är pricken över i:et. Krokar, toalettborste och toalettpappershållare i svart skapar kontinuitet, medan tavlor, en pall och en lampa i trä samt gröna växter bidrar med värme och textur.

Badrummet har optimerats så att det nu fungerar utmärkt för en familj på fyra även under stressiga vardagsmorgnar. Bänkskivan och handfatet är tillräckligt stora för att flera personer ska kunna borsta tänderna samtidigt. Och spegeln med antiimfunktion gör att en person kan duscha medan en annan sminkar sig.

– I och med renoveringen har vi framtidssäkrat vårt badrum. Det är en stor investering som ska hålla i många år. Både själva produkterna, men också stilen. Det var påfrestande att ha en byggarbetsplats här hemma, men det har vi redan glömt. Vi är så glada över vårt nya badrum att vi inte kommer ihåg allt det jobbiga, ler Samira Kudsk.

Presskontakt

Johannes Walter, Marknadskommunikatör
[email protected]
+46 (0) 4633 3907

Dela med ditt nätverk