Lyxigt hemmaspa

Ingenting har sparats i denna totalrenoverade villa från 1932 norr om Köpenhamn. Inte i badrummen heller.

I denna totalrenoverade villa från 1932 norr om Köpenhamn har man inte sparat på något. Det gäller även badrummen. Ronni Gol, ägare av lampföretaget LIGHT-POINT, reser mycket och älskar att bo på exklusiva spahotell världen över. Därför har han inrett den stora villan med inte mindre än tre badrum – ett på varje våning och alla i en exklusiv, exotisk och elegant stil med hotellkänsla. Badrummen har en enhetlig design med bara små detaljer som skiljer dem åt. En gemensam nämnare är de väl avvägda formerna, färgerna och materialen, som tillsammans skapar en intim känsla av välbefinnande och vitalitet – precis som på ett modernt spa. Den varma, zen-inspirerade atmosfären känns avkopplande och omfamnande, med ljudet av porlande vatten och doften av lyx. Det är en plats för njutning – den ultimata upplevelsen för alla sinnen.

Här har man varken kompromissat eller lämnat något åt slumpen. Alla tre badrummen har till exempel 80 x 80 cm stora plattor av gråbrun Grigio Billiemi-marmor från Sicilien på både golv och väggar. Marmorns guldskimrande nyanser harmonierar fint med detaljer i mässing, som kranar, avlopp och övriga tillbehör. För Ronni Gol var det en självklarhet att välja Unidrain till sina nya badrum, på grund av den höga kvaliteten och det faktum att designen matchar de klassiska Vola-kranarna.

Avloppet är av modellen HighLine – med en panel i stället för det traditionella gallret. Det har en mer exklusiv design och finns i fem färger: borstat eller handpolerat stål, koppar, svart och mässing. Det innebär att man kan välja samma färg på alla metalldetaljer och därmed skapa en harmonisk balans i rummet. I det här fallet är den gemensamma nämnaren mässing.

– Jag har medvetet valt en massiv panel till Unidrain HighLine-avloppet. Jag kunde ha valt ett mer diskret alternativ, men jag tycker att det bidrar till den varma atmosfären och spakänslan som jag är ute efter. Dessutom gillar jag att produkterna passar ihop rent designmässigt, säger Ronni Gol.

Han har även valt tillbehör från Unidrains Reframe Collection-serie. Klassisk dansk design som man kan lita på, av yppersta kvalitet och med innovativa, smarta detaljer. Kollektionen finns i samma färger som avloppet.

Eftersom han är expert inom området har han naturligtvis satsat lite extra på att skapa rätt ljus. Det är nämligen en förutsättning för att få till den rätta stämningen. Här har Ronni Gol valt att gå all-in: sänkta tak med en LED-ram längs hela rummet, spotlights vid alla integrerade/inbyggda hyllor, ljuslister under tvättkommoden och en stor ljusspegel. Alla lampor är naturligtvis dimbara och kan tändas individuellt.

Nu behöver Ronni Gol inte längre resa bort för att gå på spa. Han kan förvandla den dagliga badrumsrutinen till en wellnessupplevelse utöver det vanliga och ägna sig åt egenvård morgon, middag och kväll utan att det krävs någon tidsbokning. Badrummen har blivit en plats för avkopplande ritualer – en tillflyktsort som erbjuder njutning för både kropp och själ. De är som små privata oaser av lyx. Till om med den mest inbitna spafantasten skulle bli imponerad!

Badkar från Copenhagen Bath. Tvättkommod i rökt ek från Copenhagen Project. Kranar från Vola. Tillbehör från Vipp, Brandt Collective, Aesop, Louis Vuitton, Byredo, Panpuri, P. F. Candle Co.

Presskontakt

Johannes Walter, Marknadskommunikatör
[email protected]
+46 (0) 4633 3907

Dela med ditt nätverk