Minimalistisk och stilren design

GlassLine är en duschhörna utöver det vanliga. Utan synliga skruvar och beslag monteras glasväggen i golvet, där duschdörren, duschbotten och det inbyggda golvavloppet fulländar det arkitektoniska och stilrena uttrycket.

Stora, solida glasprofiler bildar ram för GlassLine, Unidrains exklusiva serie för duschhörnan. Duschhörnan fulländar utseendet i moderna badrum och den skandinaviska designen skapar en helt unik upplevelse.

GlassLine är en komplett lösning för alla som älskar design och vill ha en duschhörna som inte rent visuellt fyller upp rummet. En duschhörna där varje detalj är genomtänkt och även den minsta skruv är undangömd.Elegant profil av glas

GlassLine-serien består bland annat av en duschvägg och en duschdörr i härdat glas. Glaset är behandlat med nanoteknik som minimerar rengöringsbehovet. Glasväggen och glasdörren byggs ihop med ShowerLine-ramen, som har ett inbyggt fall på 2 % ned mot avloppet. På så sätt kan du styra fallet och undvika ovälkomna vattenskador.

– ShowerLine är en avloppsarmatur med inbyggt fall, flänsar och en räffla där glasväggen förs ned. I en traditionell byggprocess sätts glasväggen annars in på slutet av glasmästaren, som limmar fast glaset på plattorna så att alla fogar är synliga. Vi har hittat en lösning där hantverkaren sätter in glasväggen först och lägger plattorna efteråt. Skruvar och beslag blir på så sätt dolda under plattorna, vilket ger lösningen ett mer stilrent utseende, berättar Lasse Lyck, byggtekniskt ansvarig hos Unidrain.

ShowerLine finns i två modeller: En fast och en flexibel modul. Den fasta finns i längderna 800, 900 och 1 000, medan den flexibla kan kombineras med avloppsarmatur 1002/1003/1004 i alla längder.


Duschdörren är tillverkad i samma kompromisslösa material som duschväggen. Materialet förstärker den eleganta och tidlösa designen, som ger en elegant finish och ett vackert helhetsintryck åt badrummet. Dörren är monterad med stilrena beslag som understryker designen från stålskenan i botten av duschväggen. Samtidigt är den tillverkad utan handtag och kräver ingen installation av glasmästare.

Läs mer om de olika design- och tillbehörsmöjligheterna för GlassLine här.

Presskontakt

Johannes Walter, Marknadskommunikatör
[email protected]
+46 (0) 4633 3907

Dela med ditt nätverk