Nya utloppshus ger större flexibilitet

Vi utvecklar hela tiden våra produkter för att anpassa oss till dagens byggmetoder. Därför har vi lanserat tre utloppshus som skapar nya möjligheter i olika projekt.

Vi är mycket glada över att kunna presentera dem för er: Våra två utloppshus, som blivit del av Unidrain-familjen. Utloppshusen är en vidareutveckling av våra befintliga lösningar. Utveckling är nödvändigt i en bransch där nya krav hela tiden uppstår.

– Vi försöker hela tiden täcka in alla möjliga förutsättningar under ett byggprojekt. Därmed kan vi uppfylla alla de nya krav från kunderna som ständigt uppstår i moderna byggnader. Det betyder att vi måste utveckla våra produkter för att underlätta så mycket som möjligt för hantverkarna. Tack vare massor av synpunkter från landets VVS-arbetare blir det möjligt – och det ger oss i slutänden glada slutkunder, menar Lasse Lyck, byggtekniskt ansvarig hos Unidrain.

Högre utloppsrör och utloppshus

Utloppsröret på det ena utloppshuset (Ø50 – 1416.0050) har höjts ca. 2 cm. Detta kan göra det enklare för VVS-montören att skapa rätt fall.

– I vissa fall kan det vara en fördel med ett utlopp som sitter högre upp eftersom det skapar ett bättre fall ner mot stammen. Detta skapar i sin tur större flexibilitet för VVS-arbetaren, förklarar Lasse Lyck.

Utvecklingen av det andra utloppshuset (Ø75 – 1421.0075) omfattar den övre delen. Den har nämligen höjts 18 mm.

– Att utloppshuset nu också finns i en version där den övre delen är högre innebär att lösningen lättare kan användas i ett rum med träplattor eller laxstjärtsplåtar. Där är det nämligen viktigt att utloppshusen finns i olika varianter som passar för det specifika projektet. Utloppshuset med upphöjd övre del passar bland annat mycket bra till flerbostadshus.

Presskontakt

Johannes Walter, Marknadskommunikatör
[email protected]
+46 (0) 4633 3907

Dela med ditt nätverk