Nytt erkännande för dansk designikon

Unidrains intelligenta matta MatLine har på nytt gjort väckt entusiasm hos de internationella designdomarna. Den här gången är det tyska designrådet, som står bakom German Design Award, som lyfter fram det funktionella och stilrena mattsystemet med inbyggt avlopp.

För tredje gången i år har danska Unidrain hedrats med en internationell utmärkelse för sin senaste nyhet, det integrerade MatLine-systemet med dörrmatta och avloppssystem.

Det är det välkända och oberoende tyska designrådet som har tilldelat Unidrain en Special Mention. Det tyska designrådet består av en rad ikoner i branschen, bland annat Porsche, BMW och Bosch. Varje år delar rådet ut German Design Award till de mest lyckade konstruktionerna inom en rad kategorier.

– Dörrmattan är ett mycket praktiskt system som välkomnar gästerna på ett estetiskt sätt. Så lydde juryns motivering när MatLine tilldelades en Special Mention.

Unidrain är glada över att MatLine väckt uppmärksamhet hos designrådet, vars bedömningskommitté består av framträdande personligheter inom arkitektur och design.

– Med MatLine har Unidrain lämnat badrummet och tagit sig till entrén, som är bostadens kanske viktigaste representativa rum. Det är här vi välkomnar våra gäster och ger dem deras första intryck av hemmet. Vi är glada över att idén bakom MatLine på nytt blivit erkänd av kompetenta branschpersoner, säger Unidrains design- och produktchef Kenneth Waaben.

Tidigare har den nyskapande uppfinningen hedrats med ett pris för produktdesign från If World Design Guide, och fått ett särskilt omnämnande vid den internationella designprisutdelningen Red Dot Design Award.

MatLine är utformat i samma minimalistiska stil som Unidrains övriga prisbelönta produkter. Under mattan finns ett avlopp som samlar upp vattnet, medan stabila nylonborstar rensar bort smutsen från sulorna. Resultatet blir färre smutsiga fotspår i entrén och resten av huset.

Läs mer om Unidrians pris och erkännande

Presskontakt

Johannes Walter, Marknadskommunikatör
[email protected]
+46 (0) 4633 3907

Dela med ditt nätverk