P-vattenlåset som sätter nya standarder

Om du inte redan känner till det vill vi gärna presentera det för dig: Vårt P-vattenlås, som är både underhållsfritt, har extra hög kapacitet och skyddar mot obehaglig lukt från avloppet.

– Vi upplever att många VVS-entreprenörer använder den lösning de är vana vid och som är mest bekväm. Det är inte alls konstigt. Men vårt motto är att man ska använda rätt produkt för rätt tillfälle. Detta gäller även för vattenlåset som ansluts till linjeavloppet, säger Lasse Lyck, byggtekniskt ansvarig hos Unidrain, och fortsätter:

– Hantverkarna använder ofta samma standardiserade vattenlås. Det beror på att det är den billigaste och enklaste lösningen här och nu. Men på längre sikt är detta långt ifrån alltid bäst. Därför har vi utvecklat ett P-vattenlås som i de flesta fall är den mest fördelaktiga lösningen.

– Tänk på att P-vattenlåset är högre än ett vanligt vattenlås och därmed kräver en konstruktionshöjd på cirka 200 mm. I de allra flesta fall finns det plats och då rekommenderar vi alltid vårt P-vattenlås, som är lägre än de flesta andra som finns tillgängliga på marknaden.

Underhållsfritt och med hög kapacitet


P-vattenlåset är fördelaktigt, eftersom det först och främst är praktiskt taget underhållsfritt.

Lasse Lyck berättar:

– Till skillnad från andra vattenlås behöver det inte rengöras var 4–6 vecka. Om inte avloppet oavsiktligt proppas igen med saker som inte hör hemma i ett badrumsavlopp, är det i stort sett underhållsfritt under många år. Det beror på rörets konstruktion som ger ökad kapacitet, och att avloppet klarar stora vattenmängder.

Kombinationen av dessa två faktorer utgör en stor fördel i professionella sammanhang. Detta gäller bland annat på hotell och i omklädningsrum, där duscharna används ofta och därför måste tåla så mycket som möjligt under så lång tid som möjligt.

Säg farväl till obehaglig lukt


En annan fördel med P-vattenlåset är att du kan lita på att det klarar sitt huvudsyfte med bravur: Det skyddar mot obehaglig lukt.

– P-vattenlåset är en garanti mot obehaglig lukt. Detta beror återigen på rörets kapacitet och form, berättar Lasse Lyck.

Ladda ned databladet om P-vattenlåset här (1850.0075)

Presskontakt

Johannes Walter, Marknadskommunikatör
[email protected]
+46 (0) 4633 3907

Dela med ditt nätverk