Prisbelönt strandspa väljer Unidrain

Marienlyst Strandhotel i Helsingör har utökat sitt utbud av wellnessfaciliteter med ett 1 600 kvadratmeter stort strandspa. Syftet är tydligt: att föra gästerna närmare naturen genom att lösa upp gränsen mellan inne och ute. För detta ändamål har hotellet bland annat valt vår linjeavlopp i mässing.

Vid kanten av Öresund och med utsikt över Helsingborg ligger det 150 år gamla Marienlyst Strandhotel. Den 6 januari 2018 kunde hotellet i Helsingör klippa det röda bandet till ett lyxigt strandspa efter två års utveckling. Nyligen fick spaet ett erkännande för sina lyxiga faciliteter genom Danish Beauty Award 2019 i kategorin “Årets spa”.


Den 1 600 kvadratmeter stora spaanläggningen med både inomhus- och utomhusfaciliteter är utformad med ett tydligt syfte: att föra gästerna närmare naturen. En av de huvudansvariga bakom uppdraget är Jan Mortensen, som är anställd av Marienlyst Strandhotel och har fungerat som ansvarig VVS-ingenjör och tekniskt ansvarig för uppdraget:


– Målet med utformningen av spaet är att upplevelserna av att vara inne och ute ska smälta samman för gästerna. Eftersom det handlar om ett spa spelar våtrumsinstallationer som avlopp en central roll för det övergripande intrycket, berättar Jan Mortensen, som också driver VVS-företaget Varmeforretningen. 

Speciella material för ett speciellt spa


Han förklarar vidare att spaets naturliga omgivningar har spelat en avgörande roll för valet av material till både avlopp och armaturer. Detta har resulterat i en elegant kombination av varma nyanser:


– I vårt val av avlopp och armaturer har vi betonat att vi inte bygger ett vanligt spa. Vi bygger ett strandspa. Därför har vi försökt återspegla den omgivande stranden och kustlinjen, där solstrålarna spelar över vattenytan. Vi har bland annat valt Unidrains linjeavlopp i mässing till spaets entré och omklädningsrum.


De exklusiva linjeavloppen bidrar till spaets lyxiga utseende. Detta är något som gästerna har lagt märke till, förklarar Jan Mortensen:


– Vi har fått ett mycket positivt gensvar från gästerna. De gillar verkligen estetiken och materialvalet, som de tycker bidrar till den exklusiva utstrålningen. Det råder ingen tvekan om att den här återkopplingen är viktig för oss, eftersom målet med Marienlyst Strandhotel är att hela tiden erbjuda gästerna en exklusiv wellnessupplevelse.

Linjeavlopp i både spaet och på hotellet 


Det är inte bara i spaanläggningen som hotellet har valt vårt linjeavlopp. Även i hotellets många nyrenoverade rum kan du nu hitta ClassicLine Column-avlopp.


– Marienlyst Strandhotel och dess spa är en symbol för lyx och välbefinnande. Därför är det förstås roligt att de har valt vårt avlopp som en del av upplevelsen. Förutom den estetiska biten löser avloppet även en funktionell aspekt. Linjeavloppen underlättar skötseln och ökar säkerheten när det gäller våtrumsskador. Detta passar perfekt för hotell, där många gäster hela tiden checkar in och ut, avslutar vår arkitektrådgivare Dennis Bagge.


Läs mer om HighLine Colour här.

Presskontakt

Johannes Walter, Marknadskommunikatör
[email protected]
+46 (0) 4633 3907

Dela med ditt nätverk