Prisregn över Unidrain

Unidrains uppfinnare Claus Dyre har nyligen erhållit Villum Fondens byggkomponentpris för att han uppfunnit Unidrain-avloppet. Nu har Unidrain belönats med ännu ett designpris – den här gången i Tjeckien. 

– Vi är glada för det stora erkännande Unidrain har fått under senaste tiden. Det visar att det mycket väl kan löna sig att vara noga med designen och anstränga sig för att leverera vardagslösningar som ger en bättre upplevelse, säger Unidrains VD Peter Secher.

Det tjeckiska priset delas ut av tidskriften Obklady, dlažby,sanita. Priset ges till nya intressanta produkter som erbjuder unika lösningar på välkända problem. Unidrain får priset som årets produkt av en enig fackjury bestående av yrkespersoner från bygg- och anläggningsbranschen. Juryn framhåller Unidrains innovativa och tidlösa design och poängterar att linjeavloppet gör det möjligt att använda stora plattor i badrummet och därmed behålla det eleganta utseendet.

– Unidrain är design och funktionalitet kombinerat i en enda smidig produkt. Detta är nordisk design när den är som bäst. Därför är Unidrain mycket populärt i Norden. Vi ser också att Unidrain växer mer och mer i resten av världen. Detta är det tjeckiska priset ett mycket bra exempel på. Vi hoppas att priset hjälper till att bana väg för dansk design i en del av Europa som Danmark normalt sett inte tittar så mycket på, avslutar Peter Secher.

Presskontakt

Johannes Walter, Marknadskommunikatör
[email protected]
+46 (0) 4633 3907

Dela med ditt nätverk