Reframe Collection by Unidrain får internationell utmärkelse

Unidrain har vunnit det mycket prestigefyllda Good Design Award, som instiftades av Charles och Ray Eames 1950. Den ikoniska priset har gått till vår tvålhylla och duschskrapa i den estetiska Reframe Collection-serien.

Under hösten såg Unidrains exklusiva tillbehörsserie Reframe Collection dagens ljus. Några månader efter lanseringen gav badrumsseriens tvålhylla med tillhörande duschskrapa oss en plats i toppen av den internationella designeliten. En internationell jurykommitté delade nämligen ut det mycket prestigefyllda Good Design Award till seriens lösning för duschhörnor. Priset är ett av de äldsta och mest berömda designpriserna. Det instiftades i Chicago 1950 av arkitekterna Charles och Ray Eames, Edgar Kaufmann Jr. och Eero Saarinen.

– Vi är mycket stolta och hedrade över att Reframe Collection tilldelas ett av de mest ikoniska och äldsta designpriserna i branschen. Det är ett oöverträffat erkännande, säger marknadsföringschef Birgitte Arendsdorf Olsen.

Lyx i badrummet

Den prisbelönta tvålhyllan innehåller en inbyggd duschskrapa som hålls på plats med dolda magneter. På så vis förenas två av badrummets mest centrala och oumbärliga detaljer på ett både elegant och funktionellt sätt.

Kombinationen av estetik och funktionalitet är kännetecknande för hela Reframe Collection-serien, som också består av toalettpappershållare, handduksstång, handdukskrokar och toalettborste. Allt detta är detaljer som tillför badrummet mer sammanhang och personlighet.

– Badrummet har blivit en av de mest centrala rummen i hemmet, ett rum som vi lägger allt mer pengar på och vill ska utstråla personlighet och elegans. Med Reframe Collection förvandlas vardagsupplevelserna till ren lyx. Tillbehöret finns i en rad olika färger som skänker ett helt nytt uttryck åt badrummet, berättar Birgitte Arendsdorf Olsen.

– Vi tror att människor vill ha intelligent formgivning som gör vardagen enklare och mer inspirerande. Vi anser att Good Design-utmärkelsen i hög grad är ett erkännande av just den egenskapen, avslutar hon.

Om priset:

Det ikoniska designpriset delas ut årligen av The Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Design i samarbete med European Centre for Architecture, Art, Design and Urban Studies. Juryn består av formgivare, arkitekter, journalister och kritiker från hela världen. Läs mer på www.good-designawards.com.

Övriga priser till Unidrain:
o    2017: German Design Award, Special Mention, MatLine
o    2016: IF Design Award, MatLine
o    2016: Red Dot Design Award, Honourable Mention, MatLine
o    2015: Villum Fondens Bygningskomponentpris, Claus Dyre, grundare av Unidrain
o    2010/2011: Danish Design Award, HighLine
o    2010/2011: Den Danske Designpris, HighLine
o    2010: IF Design Award, HighLine Panel

Läs mer om Reframe Collection by Unidrain

Presskontakt

Johannes Walter, Marknadskommunikatör
[email protected]
+46 (0) 4633 3907

Dela med ditt nätverk