Säker design för hälsosamma lägenheter

Det allmännyttiga bostadsområdet Sorgenfrivang II genomgår en omfattande energirenovering för 391 miljoner DKK. Invånarna kan se fram mot moderna DGNB-certifierade lägenheter med Unidrains ikoniska linjeavlopp i badrummet. 

NCC håller på att utföra en stor energirenovering av Sorgenfrivang II i Sorgenfri för 391 miljoner DKK. Projektet har utarbetats av Domus Arkitekter och är det första i Danmark som har fått hållbarhetscertifieringen DGNB. De allmännyttiga bostäderna från 1950-talet består av tre 14-våningars hyreshus med 429 lägenheter som ska renoveras både utvändigt och invändigt. De boende kan därmed se fram mot modernare och hälsosammare lägenheter med lägre energiförbrukning. 

Förutom hälsosamma DGNB-certifierade lägenheter kan invånarna också se fram mot nya badrum – givetvis med det ikoniska linjeavloppet från Unidrain. 

– De boende på Sorgenfrivang II får fina och enkla badrum i samma stil som i de ursprungliga byggnaderna, fast med en modern tolkning. Unidrains design passar väl in i den klassiska modernistiska stil som präglar rummet. Fokus ligger på enkelhet och funktionalitet, och då passar Unidrains linjeavlopp utmärkt. Vi använder linjeavloppen i många av våra projekt och är mycket nöjda, förklarar arkitekten MMA Jesper Ingemann Mogensen från Domus Arkitekter.

Unidrains försäljningschef Henrik Handschuh berättar om det originella linjeavloppet: – Vår ursprungliga design är fortfarande mycket populär. När vårt ursprungliga linjeavlopp ClassicLine väljs ut till allmännyttiga bostäder vittnar det om den stora efterfrågan som finns på bra design och kvalitetslösningar, även när det handlar om projekt med lite mer begränsad ekonomi. 

Det lönar sig att välja kvalitetslösningar för renoveringsprojekt. Det är extra viktigt i badrum, eftersom det finns stor risk för våtrumsskador om du inte väljer en säker lösning. Unidrains linjeavlopp är utformade med patenterade väggflänsar som garanterar en 100 % vattentät lösning, vilket minimerar risken för reklamationer och fuktskador. 

Bild: Domus Arkitekter. Som första bostadsrenoveringsprojekt har det här projektet kvalitetsstämplats med en DGNB-certifiering. Det är Domus Arkitekter som står bakom certifieringen. 

Presskontakt

Johannes Walter, Marknadskommunikatör
[email protected]
+46 (0) 4633 3907

Dela med ditt nätverk