Skapa det fulländade badrummet med stora plattor och linjeavlopp

Stora plattor har erövrat badrum över hela världen och blivit synonymt med lyx och överflöd. Men de stora formaten gör det svårt att få rätt fall om du inte använder ett linjeavlopp som är placerat mot väggen.

Råa ytor, naturmaterial och en personlig touch in i minsta detalj. Badrummet har blivit ett av husets mest intima rum, där vi kan uttrycka vår personlighet med levande ljus, lyxiga handdukar på krokarna och växter i fönstret. Känslan av lugn och ro fulländas genom de stora plattorna på golvet, väggarna och i duschhörnan, som skapar ett harmoniskt intryck. 

De stora plattorna har på allvar gjort intåg i badrummen de senaste tio åren i takt med att Unidrains linjeavlopp vunnit mark. Ja, den stilrena designen är nästan en förutsättning för de stora formaten. Det är mycket svårare att leda bort vattnet med ett traditionellt avlopp i golvet, berättar Lasse Lyck, ansvarig för byggteknik vid Unidrain: 

– Ett traditionellt avlopp kräver fall från alla fyra håll i duschhörnan, och det är näst intill omöjligt att uppnå med stora plattor. Unidrains linjeavlopp placeras däremot längs väggen, så att det räcker med fall från en sida. Därmed blir det mycket enklare att lägga de stora plattorna med rätt fall, så att vattnet leds bort från fuktkänsliga konstruktioner, säger Lasse Lyck, ansvarig för byggteknik vid Unidrain.

Unidrains originella linjeavlopp är ritat och utvecklat av arkitekten Claus Dyre, som inte bara tänkte på design och funktionalitet när han gjorde sin banbrytande uppfinning. Han var också angelägen om att hitta en säker lösning som skulle avhjälpa de många fel och brister som hör samman med montering och installation av avlopp i badrummen. Därför är Unidrains linjeavlopp försedda med en uppsättning patenterade stålflänsar som ser till att vattnet hålls borta från de mest kritiska områdena i badrummen.

– Hos Unidrain kommer säkerheten först. Därför är våra linjeavlopp 100 procent vattentäta och hjälper till att hålla badrummet fritt från fukt och vattenskador, avslutar Lasse Lyck.

Presskontakt

Johannes Walter, Marknadskommunikatör
[email protected]
+46 (0) 4633 3907

Dela med ditt nätverk