Spektakulär Olafur Eliasson-byggnad har Unidrain i badrummen

Det unika Fjordenhus i Vejle är spektakulär på många olika sätt: Det ligger på en liten ö i fjorden, det är uppbyggt av cirklar och ellipser, konstnären Olafur Eliasson har designat det – och så har det Unidrain-golvavlopp i badrummen.

Omringad av vatten tronar Vejles nya hamnbyggnad upp sig som ett skulpturalt monument bestående av fyra sammanhängande cylindrar. Arkitektur och konst förenas på bästa sätt för att skapa ett allkonstverk och en fullt funktionell byggnad på en och samma gång.

Den spektakulära byggnaden går under namnet Fjordenhus och är designad av den dansk-isländska konstnären Olafur Eliasson och hans ateljé. Förutom att vara ett av Vejles nya landmärken är byggnaden också säte för investmentbolaget Kirk Kapital.


En unik samling skräddarsydda lösningar

Det råder ingen tvekan om att Fjordenhus är helt unikt. Det omgivande fjordvattnet reflekteras i det specialglaserade murverket med röda, gröna och blå nyanser. Samtidigt genomströmmas bottenvåningen, som är öppen för allmänheten, av de djupblå vågorna.

De flesta av lösningarna i byggnaden är specialdesignade. Detta omfattar allt från lampor till tegel och skrivbord. Dessutom är avloppen i personalens omklädningsrum skräddarsydda för ändamålet. Här har arkitekterna Ravn Arkitektur nämligen valt Unidrains HighLine Custom-linjeavlopp:

– Vi har levererat 12 HighLine Custom till Fjordenhus. Det är en lösning där avloppet i stort sett döljs helt med plattor som du själv väljer. Det är endast de smala öppningar där vattnet rinner ned som är synliga, säger Carsten Brandt, säljkonsult hos Unidrain.

Han fortsätter:

– Custom väljs vanligtvis när kunden vill ha en lyxig lösning som ger badrummet ett elegant helhetsintryck. Och det är precis denna lyxiga känsla du får när du kommer in i omklädningsrummen i det unika Fjordenhus.

Läs mer om våra Custom-lösningar här. 

Foto: Anders Sune Berg.

Presskontakt

Johannes Walter, Marknadskommunikatör
[email protected]
+46 (0) 4633 3907

Dela med ditt nätverk