Stilrena lyxbostäder med fokus på säkerheten

Det nya Fænøsundhuse i Middelfart har fokus på bra material och säkra lösningar.

På en gammal kyrkogård i Middelfart håller TC Anlæg på att bygga en rad exklusiva familjebostäder med utsikt över Lilla Bält. Husen är på 204 m2 och inredda med danskt kvalitetsmaterial. 


– Det har varit viktigt för oss att hitta material som matchar det exklusiva läget vi har här vid Lilla Bält. Det ska vara material som har lång livslängd och kräver minimalt med underhåll, berättar Torben Clausen från TC Anlæg.
TC Anlæg har haft särskilt fokus på badrummen i de nya bostäderna. Just badrummen har under senare år gått från att endast vara funktionella rum, till att vara rum för välbefinnande dit du kan dra dig tillbaka och njuta av stillheten. Felaktiga våtrumsmembran, otäta installationer och felaktigt installerade avlopp kostar varje år danska husägare tusentals kronor. Samtidigt är badrummet det rum i huset där risken för vattenskador är som störst. Därför var det viktigt för TC Anlæg att få en säker lösning till bostadens dyraste rum. De rådfrågade projektets VVS-entreprenör för att få till en säker och estetisk lösning. Rekommendationen blev att använda Unidrains GlassLine-lösning till de nya badrummen.
– Vi föreslog Unidrains GlassLine lösning, eftersom det är en säker och elegant lösning. GlassLine är en färdig lösning med avlopp och duschvägg i ett. Allt monteras samlat i en ram som gjuts ned i golvet. I ramen finns det ett inbyggt fall, så att du inte behöver mäta fallet själv, berättar Flemming Jørgensen från GK Rør.
GlassLine-modellen är en säker våtrumslösning som både ger rätt fall i duschkabinen och motverkar uppkomst av mögel. Glasväggen sätts nämligen ned i en skena med flänsar som ser till att skarvarna inte kommer i kontakt med vatten eller fukt som kan orsaka mögel.
– GlassLine håller fukten borta och är samtidigt en elegant lösning där alla delar utformats för varandra och passar utmärkt ihop, avslutar Flemming Jørgens

Presskontakt

Johannes Walter, Marknadskommunikatör
[email protected]
+46 (0) 4633 3907

Dela med ditt nätverk