The Hub – Ett modernt boutiquehotell i hjärtat av Oslo

På elfte våningen finns en fantastisk svit med utsikt över Oslofjorden. När du stiger in upptäcker du snabbt att här har ingenting lämnas åt slumpen. En hotellrumsdröm med fokus på inredning och detaljer. Detta är en plats där varje liten detalj har fulländats intill perfektion. 
Ett linjeavlopp som smälter in i golvet


Vi på Unidrain är otroligt stolta över att ha levererat HighLine Custom som är skräddarsytt för huvudbadrummet. Här har det klassiska Unidrain-gallret ersatts med marmorklinkers som på resten av badrumsgolvet.

Linjeavloppet smälter in i golvet och blir nästintill osynligt. I badrum nummer två ligger ett smakfullt HighLine Colour linjeavlopp i färgen svart helt intill väggen. 

Hotellet ritades av arkitekterna Lund + Slaatto; de arbetade med inredningsarkitekten Anders Björkén och det var han som skapade hotellsviterna i elegant boutiquestil. För honom var Unidrain det självklara valet för badrummen. “Unidrain avlopp är eleganta och fungerar extremt bra i hotellmiljö”, säger han.

Anders ligger bakom inredningen av anrika Grand Hotel i Stockholm och Hotel Vesterbro i Köpenhamn. “Vi använder nästan uteslutande Unidrain-avlopp i våra projekt, förutom sin vackra och minimalistiska design är de lätta att installera.”

The Hub vill att sina gäster ska uppleva något som liknar en “kärleksaffär” genom klassisk inredning, balanserad design och banbrytande, innovativa inredningslösningar utan att förlora någon känsla av värme, intimitet och elegans, vilket Björkén uppnådde i designen av hotellrummet.


Arkitektur, inredning och design

På The Hub ska gästerna få uppleva en symfoni av tidiga klassiker, balanserad design och framtidens nyskapande idéer. Här möts man av 810 hotellrum utöver det vanliga. Målet var att lyfta fram identiteten från 50-talet i ett modernt boutiquehotell med wow-faktor.


Anemone Wille Våge är inredningsdesigner för restauranger och allmänna utrymmen.


All historia som sitter i väggarna på gamla Hotel Viking, ritat av Knut Knutsen till vinter-OS 1952, var det som inspirerade till att skapa en tidlös, oförglömlig men samtidigt modern design. Här har man plockat fram element från den befintliga byggnaden från 1952, som den rosa färgen från fasaden i lobbyns tak och bronskolonnerna som inspirerats av de befintliga fönsterbrädorna.


Möblerna och dekorationen är handplockade från högklassiga tillverkare och speciellt utformade för att ge en unik stil åt detta projekt.


Det gröna hotellet mitt i staden

Högst upp på Clarion Hotel The Hub finns en stor takåker, GrowHub, som förser gäster med närodlade råvaror och gröna upplevelser. Med GrowHub testar Clarion Hotel ett helt nytt sätt att odla mat i staden på som är både hållbart och ekonomiskt. Gäster och boende i Oslo med omnejd som besöker Clarion Hotel The Hub och Norda får uppleva smaken av Oslo genom sund, äkta och närodlad mat. Clarion Hotel The Hub är en klimatsmart och inspirerande mötesplats för Oslobor, turister och konferensdeltagare.

Presskontakt

Johannes Walter, Marknadskommunikatör
[email protected]
+46 (0) 4633 3907

Dela med ditt nätverk