Toppsäkert badrum med Unidrain

Badrummet är bostadens mest utsatta rum. Det är nämligen under konstruktionen av badrum som risken för fel är som allra störst. Och när felet väl har uppstått, är det både dyrt och svårt att åtgärda det. Med Unidrains revolutionerande och säkra linjeavlopp minimeras risken för reklamationer och fuktskador.

Fram till för cirka 10 år sedan kämpade VVS-arbetare och murare med att gjuta golvet i duschhörnan så att fallet blev korrekt från alla fyra sidor av avloppet i mitten av duschhörnan. Det var en uppgift som krävde stor precision och dessvärre även resulterade i en del fel. Men på den tiden fanns inga alternativa lösningar. Avloppet skulle placeras i mitten av golvet så att det låg på säkert avstånd från väggarna. Därmed uppstod inte röta eller svamp i de bakomliggande konstruktionerna. Allt detta förändrades när arkitekten Claus Dyre uppfann Unidrains patenterade väggflänsar, som går ända ut mot väggen.

– Det är flänsarna som gör Unidrains originella linjeavlopp till världens säkraste golvavlopp! – De lodräta väggflänsarna är tillverkade i rostfritt stål, och avloppet och flänsarna utgör en samlad enhet. Flänsarna säkerställer att vattnet från avloppet aldrig kommer i närheten av de bakomliggande konstruktionerna, som inte tål vatten. I stället för att placera avloppet i mitten av duschhörnan, kan det i stället flyttas ända ut till väggen. I praktiken placeras avloppet längs den färdiga väggen, våtrumsmembranet läggs på och till sist monterar muraren plattorna, förklarar Lasse Lyck, ansvarig för byggteknik vid Unidrain A/S.

Läs mer om Unidrains linjeavlopp här.

Murarna kan nu nöja sig med att gjuta golvet med fall ned mot den ena väggen. De revolutionerande väggflänsarna har därmed gjort det mycket enklare att bygga duschhörnan. Dessutom reduceras risken för reklamationer och fuktskador till ett minimum med Unidrains linjegolvavlopp.
– Genom åren har vi förfinat lösningen så att monteringen blir så enkel som möjligt. Detta sparar värdefull arbetstid åt hantverkarna, avslutar Lasse Lyck.
Se våra monteringsvideor,som visar hur inbyggnaden genomförs korrekt, snabbt och säkert.
Om du har några frågor kan du kontakta oss på +45 39 10 10 10 eller [email protected]. Då kan vi hjälpa dig att göra ditt badrum säkert.

Presskontakt

Johannes Walter, Marknadskommunikatör
[email protected]
+46 (0) 4633 3907

Dela med ditt nätverk