Tre internationella designpriser till vår nya pedalhink!

Kan en pedalhink vara ett designföremål? Svaret är ett övertygande ja. Vår nya pedalhink har nämligen vunnit inte mindre än tre prestigefyllda designpriser: iF Design Award, German Design Award och Red Dot Design Award.

Medlemmarna i alla tre jurygrupperna var entusiastiska över pedalhinkens form och funktion, och den vann över hundratals produkter från olika varumärken och formgivare runt om i världen.

Motiveringarna lyder: ”Idé, form, funktion, differentiering och effekt” (iF Design Award), ”Utmärkt design” (kategorin Bath & Wellness i German Design Award) och ”Utmärkt kvalitet och enastående design” (kategorin Product Design 2024 i Red Dot Design Award).

– Vi är väldigt glada över att vår nya pedalhink har tilldelats dessa tre designpriser. När vi utvecklar nya produkter till Reframe-serien måste de sticka ut från mängden och helst lösa vardagliga problem på ett mer elegant sätt än andra produkter på marknaden. Det tycker jag att vi har lyckats med ännu en gång, säger Jacob Honoré, produktchef på Unidrain.  

Pedalhinken är det senaste tillskottet i serien Reframe Collection, som utgörs avprodukter med tidlös och elegant dansk design för badrum och kök. Hinken har en minimalistisk, nästan futuristisk, design med inbyggda innovativa detaljer och funktioner som löser praktiska utmaningar i vardagen.

Pedalhinken är alltså inte bara snygg – från alla håll – utan dessutom praktisk och pålitlig.Locket med mjuk öppning/stängning säkerställer att hinken kan öppnas och stängas helt ljudlöst, utan att slå upp så att det blir fula märken på väggen. Utvändigt har den rena, obrutna linjer vilket gör den lätt att rengöra.

Att byta soppåse går på nolltid och den uttagbara behållaren har en specialutvecklad tejp på kanten, som håller påsen säkert på plats, samtidigt som den blir osynligt från utsidan. Den solida konstruktionen och den halkfria gummiringen i botten säkerställer att hinken alltid står stabilt.

Den prisbelönta pedalhinken matchar de övriga produkterna i Reframe-kollektionen (tvålpump, hyllor, duschskrapa, handdukstork, krokar, toalettpappershållare och toalettborste) och finns i samma fem utföranden: Mässing, koppar, svart (PVD-behandlad) och borstat eller polerat rostfritt stål. 

Mått: Höjd 31,5 cm. Diameter 21,2 cm. Rymmer 4 liter.

Presskontakt

Johannes Walter, Marknadskommunikatör
[email protected]
+46 (0) 4633 3907

Dela med ditt nätverk