Undvik smuts i avloppet: Ny folie hjälper hantverkarna tryggt genom VVS-installationen

Vi har utvecklat en helt ny folie som skyddar avloppen under installationen, samtidigt som den hjälper hantverkarna genom arbetsflödet.

Det är inte ovanligt att betongrester, murbruk och kakelskärvor hamnar i avloppet när ett badrum renoveras. Det kan vara både dyrt och besvärligt för hantverkaren att städa upp efteråt.   


Nu har vi tagit konsekvenserna av detta och utvecklat en ny informativ folie som både skyddar avloppet och hjälper VVS-montörerna med de komplicerade avloppsinstallationerna.


Detta berättar Lasse Lyck, som är byggtekniskt ansvarig hos oss.


– Alltför ofta slutar det med att en murare eller VVS-montör tillbringar dyrbara timmar med att försiktigt plocka upp smuts och skräp från ett avlopp. Det kan resultera i bortkastad arbetstid, repade avlopp och irriterade kunder. Men med vår nya folielösning blir detta enkelt att undvika, förklarar Lasse Lyck. 

Folien förseglar avloppet


Den nya lösningen är en bit plastfolie som VVS-montören lägger över avloppet.


Därefter tar muraren över, gjuter golvet och lägger plattorna. Folien förseglar avloppet och säkerställer därmed att inget murbruk eller annan smuts faller ned i avloppet medan muraren arbetar.


– Folien går mycket snabbt och enkelt att montera, och när arbetet är klart kan VVS-montören enkelt ta bort och kasta den. Det är en mycket enkel lösning på ett stort problem, berättar Lasse Lyck.  

Instruktioner på folien


Förutom den skyddande effekten har folien en tryckt illustration som steg för steg visar korrekt installation av avloppet. Det finns också en QR-kod till vår Youtube-kanal där du kan se en videoguide till installationen.


– Det är nästan en intelligent folie, eftersom den förutom att skydda avloppet också hjälper hantverkaren att installera det, säger Lasse Lyck.  


Unidrains nyutvecklade folie medföljer som standard alla linjeavlopp från och med juni. Förutom den nya folien ingår också en rengöringsservett, som används för att avfetta avloppsrännan innan våtrumsmembranet appliceras. 

Presskontakt

Johannes Walter, Marknadskommunikatör
[email protected]
+46 (0) 4633 3907

Dela med ditt nätverk