Unidrain-detaljer i mässing förgyller kockens hem

Både naturen och wow-faktorn finns representerade i det nya drömhuset som tillhör Jesper Koch och hans familj. Inredningen balanserar spännande lösningar och en avkopplande stämning. Vi har haft ett finger med i spelet i badrummet, där vårt HighLine-avlopp och duschhyllan från Reframe Collection är mässingsfärgade detaljer som utgör kronan på verket.

I Sønderborg har kocken och Masterchef-domaren Jesper Koch flyttat in med sin familj i ett skräddarsytt hem med unik karaktär.


Det nybyggda drömhuset är omgivet av strand och skog och de natursköna omgivningarna återspeglas i hemmets kvalitetsmaterial och spännande lösningar – inte minst de eleganta Unidrain-produkter som skänker en elegant mässingsfärgad lyster åt badrummet.

Naturen slår rot i hemmet

Det berättar inredningsarkitekten Kira Staugaard, ägare till Kira Design, som har hjälpt familjen att skapa en röd tråd för stilen och stämningen i hemmet:


– Det har varit viktigt att införliva naturen i hemmet. Därför har vi bjudit in den omgivande naturen genom material som marmor, mässing, linoleum och inte minst en hel del trä. De varma trätonerna är genomgående i hemmet, samtidigt som köket bjuder på en vacker bänkskiva i grön marmor och mässingsdetaljer fångar blicken i badrummet.


Mässingsdetaljer blir kronan på verket

Köket må vara hjärtat i kockens hem, men även badrummet är fullt av spännande detaljer där varje föremål är noggrant utvalt. Här har ambitionen varit att installationerna inte bara ska vara funktionella, utan också understryka och lyfta fram stilen i bostaden:


– I badrummet samspelar det dämpade färgschemat med kontrasterande detaljer i mässing. De gyllene tonerna återkommer i både linjeavloppet och duschhyllan från Unidrain och armaturerna från Dornbracht. På så sätt smälter de oumbärliga installationerna stilfullt in och bidrar till att lyfta det eleganta utseendet. När du går in i badrummet hamnar du därför i en stillsam badrumsmiljö som lugnar sinnet och berikar dig genom sina exklusiva detaljer, säger Kira Staugaard.


Badrummet är försett med flera mässingsfärgade Unidrain-element, inklusive vårt lyxiga HighLine-avlopp som elegant smälter samman med de stora plattorna och skapar fina kontraster. Dessutom finns vår snygga tvålhylla från Reframe Collection med tillhörande magnetisk duschskrapa i duschkabinen.

En upptäcktsfärd med wow-effekt

Det stora, välinredda och välutrustade köket gör att det inte råder någon tvekan om att Sønderborg-bostaden är hem åt en professionell kock och krögare. Det är inte bara köket som innehåller spännande lösningar, utan hela huset. 


Tonvikten ligger nämligen på att skapa en wow-effekt och unika upplevelser, oavsett vilket rum du går in i. Dessutom har det varit viktigt att skapa en lugn inomhusmiljö för den hektiska vardagen:


– Hemmet är inrett för att ha plats för både lugn och ro och full fart. Naturmaterialen och de ljusa, dämpade nyanserna skapar en stämning där det finns plats för lugn och avkoppling, vilket är viktigt för en familj som har många järn i elden. Samtidigt är hemmet fullt av spännande lösningar och djärva val, till exempel en ångugn och Dry Ager i köket, handgjorda möbler och ett inbyggt vinkylskåp mellan kök och matplats, avslutar inredningsarkitekten.

Presskontakt

Johannes Walter, Marknadskommunikatör
[email protected]
+46 (0) 4633 3907

Dela med ditt nätverk