Unidrain får hedersomnämnande vid årets Red Dot Design Award

Red Dot Design Award är ett av världens främsta designpriser och har delats ut sedan 1950. I år gjorde danska Unidrain starkt intryck i samband med internationella Red Dot Design Award, eftersom Unidrains nya intelligenta matta MatLine fick ett hedersomnämnande bland de 5 200 ansökningar som lämnats in inom kategorin "produktdesign".

– Vi är glada över detta erkännande från Red Dot. Vi utvecklade MatLine eftersom vi såg att det saknades en intelligent lösning för att hantera det smuts och vatten vi drar in i våra hem. Red Dot bekräftar att det var en bra idé, säger design- och utvecklingschefen Kenneth Waaben.


MatLine är utformad i samma minimalistiska stil som Unidrains övriga prisbelönta produkter. Under mattan finns ett avlopp som samlar upp vattnet, medan stabila nylonborstar rensar bort smutsen från sulorna. Resultatet blir färre smutsiga fotspår i entrén och resten av huset.
– Tanken bakom MatLine är framför allt att göra det enklare att hålla rent i hemmet, samtidigt som vi ville skapa en design som harmoniserar med den övriga inredningen. Vi har försökt att säkerställa en hög grad av flexibilitet i lösningen, till exempel kan MatLine justeras i höjd under installationen. Detta gör att systemet alltid ligger i nivå med det omgivande golvet, förklarar Kenneth Waaben.
Red Dot Design Award är inte det första pris som MatLine har fått. Tidigare under året fick MatLine det internationella designpriset IF Award från World Design Guide.
– Priserna är givetvis ett erkännande för Unidrain, men också för dansk design i allmänhet. Danska designers har ett rykte om sig att skapa produkter som är både vackra och funktionella, så våra lösningar uppmärksammas när vi kommer ut i världen, avslutar Kenneth Waaben.

Läs mer om Unidrians pris och erkännande

Presskontakt

Johannes Walter, Marknadskommunikatör
[email protected]
+46 (0) 4633 3907

Dela med ditt nätverk