Unika lösningar säkrar historiskt hotell inför framtiden

Tidig rådgivning och skräddarsydda produkter från Unidrain är en del av hemligheten bakom Copenhagen Admiral Hotels framgångsrika renovering av badrummen. 

Det uppfördes 1787 som ett packhus av danska företag som drev slavhandeln i Ghana. Det var på första parkett för Slaget vid Köpenhamn 1801. Och 1807 tog det in sårade, döda och desperata köpenhamnare när engelsmännen bombade den danska huvudstaden. 


I dag är det långtifrån så dramatiskt. Det historiska packhuset på Toldbodgade hyser nu nämligen det fyrstjärniga Copenhagen Admiral Hotel med gäster från hela världen. Hotellet har just genomgått en lång renoveringsperiod, där vi har spelat en viktig roll.


– Renoveringen har tagit flera år. När en så gammal byggnad ska rustas upp finns det inte något som heter standardlösningar. Alla lösningar ska anpassas till byggnaden, berättar Lasse Lyck, tekniskt ansvarig hos oss.

Rådgivning förhindrar vattenskador


Unidrain har bistått hotellet med renoveringen av 366 badrum.


Och det har inte varit en lätt uppgift. Att renovera badrum i en byggnad som är flera hundra år gammal kan nämligen få katastrofala konsekvenser om man väljer fel slags lösningar eller om avloppen installeras på fel sätt. Därför har vi från ett tidigt skede gett hotellet vägledning om möjligheter och begränsningar för renoveringen av badrummen.  


Om detta berättar vår arkitektrådgivare Dennis Bagge.  


– Vattenskador är mycket svåra att åtgärda i en så gammal byggnad. Så det gäller att välja rätt lösning från början. På Unidrain tillhandahåller vi rådgivning om både teknik och design och vi gör gärna fysiska visningar av hur våra olika produkter ska installeras, om det finns behov av det, förklarar han.

Särskild designlösning gör duschväggar osynliga 


Normalt sett tillverkas våra produkter utifrån standardmått men om det behövs kan vi specialtillverka produkterna enligt kundernas specifika önskemål. Så var fallet med badrummen på Admiral Hotel. 


– För att få bästa resultat avviker både duschväggar och avlopp med ett par centimeter från standardmåtten. Det låter inte som så mycket men det har gjort en stor skillnad för projektet och kunden, säger Lasse Lyck.  


Och det är inte bara måtten som får våra linjeavlopp och duschväggar till det historiska hotellet att avvika från normen. I samarbete med hotellet har vi också tagit fram helt nya designlösningar. 


– Hotellets badrum är relativt små och därför var vår uppgift att installera duschväggar som nästan inte kunde ses. Och det har vi faktiskt lyckats med, berättar Lasse Lyck. 


Han förklarar att Unidrains duschvägg, som normalt sett sätts fast i golv och kakelvägg med en synlig U-profil, här har monterats direkt i kakelgolvet och -väggen, helt utan synliga fästen. 


– Duschväggarna och skenorna som håller fast dem är i stort sett osynliga. Det ger luft i ett litet badrum och är precis rätt lösning, anser Lasse Lyck.

Presskontakt

Johannes Walter, Marknadskommunikatör
[email protected]
+46 (0) 4633 3907

Dela med ditt nätverk