Upplev Unidrain på The Darling i Köpenhamn – ett exklusivt boutiquehotell i miniformat, där konst och design står i centrum

Köpenhamn är känt för sin unika blandning av historia, kultur och design. I det pulserande hjärtat av Danmarks huvudstad ligger The Darling, ett exklusivt boutiquehotell i miniformat som tar konst, design och estetik till nya höjder. I badrummen har vårt linjeavlopp och GlassLine duschsystem integrerats på ett elegant sätt.


Ägarna till The Darling är Jens Løkke och Uffe Buchard, som även driver designbyrån Darling Creative Studio. Själva kallar de hotellet för ett “guest house”, och visionen har varit att skapa en exklusiv oas mitt i den pulserande storstaden. Hit kommer gäster från hela världen för att uppleva dansk konst och design.

En resa genom dansk designhistoria

The Darling erbjuder mer än bara övernattning. Här utgör konst och design en stor del av upplevelsen, och gästerna ges möjlighet att utforska dansk designhistoria på ett helt nytt sätt. The Darling har två sviter – The Grand och The Classic – utformade som privata hem med unika designelement från golv till tak. Här hittar du en mängd danska konst- och designskatter, allt från möbelklassiker signerade Børge Mogensen, Finn Juhl, Poul Kjærholm och Arne Jacobsen till Unidrains sofistikerade lösningar i badrummen.

Uffe Buchard berättar om grundtanken bakom The Darling:

– The Darling hyllar det danska design arvet från olika epoker, och vi vill ta våra gäster på en unik resa genom dansk designhistoria, med möbelklassiker från bland annat Børge Mogensen och Arne Jacobsen. I badrummen har vi installerat lösningar från Unidrain, som på bara 20 år har skrivit in sig i dansk designhistoria genom att kombinera estetik och funktionalitet på ett elegant sätt.

Eleganta badrumslösningar

Både i The Grand och The Classic är badrummen utrustade med vårt linjeavlopp. I The Classic har man dessutom installerat duschsystemet GlassLine. Denna eleganta vidareutveckling kombinerar linjeavloppets fördelar med en duschvägg i glas som ger ett svävande intryck.

Känsla för detaljer

För Uffe Buchard är det viktigt att gästerna på The Darling hela tiden upptäcker nya, eleganta detaljer under sin vistelse:

Gästerna ska inte hinna uppleva all konst och design i sviten på en timme, utan ständigt upptäcka nya inredningsdetaljer. Här är Unidrains produkter ett bra exempel: Det är kanske först tredje gången du går in i badrummet som du tänker: “Wow, det här var en riktigt snygg lösning”.

Uffe Buchard lyfter fram Unidrain som ett exempel på hur man kan imponera på gästerna med subtil och elegant design. Han förklarar:

– Du ser allt det ”flashiga” först, men Unidrains lösningar har en mer diskret design. Och det är just detta som gör den så sofistikerad. Det är samma sak med den ”svävande” glasväggen, som också har ett väldigt anonymt och stilrent uttryck. Det här är exempel på detaljer som våra gäster lägger märke till och uppskattar.

GlassLine duschsystem

Duschsystemet GlassLine är en vidareutveckling av Unidrains populära linjeavlopp. Här kombineras avloppsarmatur och duschvägg i en och samma lösning, som är enkel att både hantera och installera.

Duschväggen kan enkelt monteras av två personer, utan att man behöver anlita en glasmästare. Det är bara att sänka ned glasväggen i det inbyggda monteringsspåret och sedan fästa den i den medföljande väggskenan, helt utan synliga skruvar eller beslag.

Läs mer om duschsystemet GlassLine

Uffe Buchard och The Darling

Uffe Buchard är en framträdande dansk kreativ chef, Tv-personlighet, journalist och modeexpert, som sedan 1990-talet har varit en välkänd profil inom mode-, design och underhållningsbranschen. Han är delägare och kreativ chef på designbyrån Darling Creative Studio. 2020 öppnade Uffe Buchard och Jens Løkke boutiquehotellet The Darling, som fokuserar på det danska design arvet och dansk samtida konst. Uffe Buchard kurerar och säljer konsten från The Darling och arbetar i dag som både konstrådgivare och kurator. Dessutom är han själv en passionerad konstsamlare.

Besök The Darlings hemsida här

 

Presskontakt

Johannes Walter, Marknadskommunikatör
[email protected]
+46 (0) 4633 3907

Dela med ditt nätverk