Världens tätaste linjeavlopp för modernt kakel

En av dagens stora trender är att bryta mot normen när det gäller badrumskakel. Detta gäller bland annat tjockare väggplattor på 20 mm. För att möta den här trenden har vi vidareutvecklat vår linjearmatur så att den också finns med en extra bred bakre fläns.

Färgat kakel, mönstrat kakel, tunna kakelplattor, tjocka kakelplattor. Det har under de senaste åren blivit modernt att dekorera badrummet med nya typer av kakel, klinker och natursten. 
Detta gäller även tjockleken på kakelplattorna. Tidigare hade typiskt badrumskakel en tjocklek på 10 mm, men så är det inte alltid längre.

– Vi ser en tendens att klinker och natursten också väljs med tjocklek på 20 mm. Därför har vi vidareutvecklat våra linjeavlopp så att de även går att använda med de tjockare kakelplattor, säger Lasse Lyck, byggtekniskt ansvarig hos Unidrain.

Vårt standardlinjeavlopp är anpassat för 10 mm vägplattor på bakväggen, men genom att flytta den bakre flänsen på armaturen kan vi nu ävenklara väggplattor som är upp till 20 mm tjocka.

– Vår främsta uppgift är att erbjuda hantverkarna lösningar som gör slutkunderna nöjda. Därför är vi glada över att kunna utöka vårt sortiment med den här lösningen, säger Lasse Lyck.

Om du inte är säker på vilken armatur du ska välja kan du alltid kontakta vår kundtjänst, som är redo att hjälpa dig. 

Här hittar du datablad för en armatur med extra bred bakre fläns

Presskontakt

Johannes Walter, Marknadskommunikatör
[email protected]
+46 (0) 4633 3907

Dela med ditt nätverk