Hotell med hemtrevlig stämning och cool design i Köpenhamns latinkvarter

Bland trendiga kaféer, en världsberömd cykelhandlare och hippa designbutiker i Köpenhamns centrum finns en välbesökt hotellpärla: Hotel SP34. Hotellet ingår i kedjan Brøchner Hotels, som väljer Unidrains exklusiva lösningar till sina badrum.

Köpenhamns latinkvarter är ett område i en klass för sig. En stadskärna av bästa slag med den livliga, gröna oasen H.C. Ørstedsparken som en av sina närmaste grannar.

Fem mysiga gränder korsar det bohemiska området, som erbjuder en uppsjö av möjligheter för både nyfikna turister och lokalinvånare. En av gränderna går under namnet Sankt Peders Stræde – en idyllisk Köpenhamnsgata där specialbutiker och matställen ligger sida vid sida.Home away from home


I den pulserande gränden hittar vi också Hotel SP34. Ett exklusivt boutiquehotell som smälter in i omgivningarna och därför har fått namn efter sin adress – Sankt Peders Stræde 34.

Hotel SP34 är en del av den familjeägda hotellkedjan Brøchner Hotels, som från och med juni 2018 driver fem boutiquehotell i Köpenhamn. Ett sjätte håller på att byggas i Carlsberg Byen och öppnar i januari 2019. 2019 blir också det år då Brøchner Hotels öppnar kedjans första vandrarhem i Aarhus. 

– Alla våra boutiquehotell berättar sin egen historia med avstamp i närområdet. Vi strävar efter att driva anläggningar som skapar liv och bjuder in både gäster, grannar och förbipasserande till särskilda evenemang, en god kopp kaffe eller en trevlig middag. Hotel SP34 är inget undantag, förklarar Mette Brøchner-Mortensen, som är ansvarig för inredning och design. Hon är gift med Søren Brøchner-Mortensen, vars morfar grundade kedjan 1982.

De lokala inslagen går inte att ta miste på i Hotel SP34, där hemtrevlig stämning möter cool design. En gammal cykel från den lokala cykelhandlaren som renoverats till gott skick tronar vid soffgrupperna i loungen, där värdar och värdinnor välkomnar gästerna i baren. Hotellet har nämligen ingen reception i ordets vanliga mening.

– Vi vill ge gästerna en speciell upplevelse med lite guldkant. De ska känna sig hemma även om de är borta. Home away from home är vårt motto, fortsätter Mette Brøchner-Mortensen.Exklusiva och funktionella designlösningar


Designen på det populära hotellet är liksom området i en klass för sig. Här tolkas moderna skandinaviska lösningar på ett originellt och varmt sätt. Speciella designfynd, klassiker och exklusiva lösningar genomsyrar hela hotellet och som sätter funktionalitet och estetik i högsätet.

– Det ligger i sakens natur att ett hotell ska kunna hantera många besökare som ibland hanterar inventarierna en smula hårdhänt. Det måste lösningarna klara. Men det betyder inte att det estetiska uttrycket ska ignoreras, säger Mette Brøchner Mortensen.

Det gäller både i de gemensamma utrymmena och på rummen. Här spelar framför allt badrummen en viktig roll för en bra hotellvistelse. Badrummen i de 118 hotellrummen och sviterna består av enkla, men mycket personliga skandinaviska designlösningar. I duschhörnan på både Hotel SP34 och de övriga fyra hotellen hittar vi Unidrain.

– Vi har valt Unidrains linjeavlopp till samtliga våra hotell. Det har vi aldrig behövt ångra. Avloppen är estetiskt tilltalande och samtidigt lätta att rengöra, vilket är mycket viktigt på ett hotell där nya gäster checkar in och ut varje dag. Jag tycker att Unidrain passar perfekt på hotellet, avslutar Mette Brøchner-Mortensen.

Se fler av våra skräddarsydda projekt här 

Presskontakt

Johannes Walter, Marknadskommunikatör
[email protected]
+46 (0) 4633 3907

Dela med ditt nätverk